KBÜ'ye Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal Açıklama Yaptı

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, bu yıl üniversitelerine yaklaşık 8 bin yeni öğrencinin geleceğini belirterek, ''Şu ana kadar 3 bin öğrenci üniversitemize kayıt yaptırdı'' dedi.

Prof. Dr. Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayıt işlemlerinin başladığını, kayıtların sonunda yaklaşık 23 bin öğrenci sayısına ulaşacaklarını söyledi.

Kayıtların 7 Eylül'de sona ereceğini anlatan Uysal, ''Yeni kayıt yaptırmak için il dışından gelen öğrencilere yardımcı olunması amacıyla, Karabük Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde öğrenci danışma merkezleri oluşturuldu. Adayların kayıt esnasında ihtiyaç duyacağı her tür kırtasiye malzemelerinin temini için tüm hazırlıkların yapılmasının yanında kısa zaman önce üniversitemiz merkez yerleşkesinde hizmete giren Karabük Üniversitesi Banka Şubesi ile öğrencilerimiz banka işlemlerini yerleşke içerisinde kolaylıkla yapabiliyor'' diye konuştu.

Üniversitelerini tercih eden öğrencilerin, gelecekleri için çok önemli bir adım attıklarını belirten Uysal, sözlerine şöyle devam etti:

''Karabük Üniversitesi, kalitesi ve faaliyetleriyle kendisini kanıtlamış bir üniversitedir. Karabük Üniversitesi fiziki mekanları, akademik ve idari kadrosuyla yeni eğitim öğretim yılına hazır. Her alanda iddialı olan üniversitemiz, ülkemizin ve dünyanın ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik açılan yeni bölümlerin yüzde 100'lük doluluk oranına sahip olmasıyla bu bölümlerin açılmasının ne kadar doğru olduğunu ispatlamıştır. Üniversitemize kayıt yaptırmak için Türkiye'nin her yerinden öğrencilerimiz ve aileleri geldi. Karabük halkı da her zaman olduğu gibi gelen öğrencilerimize ve ailelerine misafirperverliğini gösteriyor. Bu yıl üniversitemize yaklaşık 8 bin yeni öğrenci gelecek. Şu ana kadar 3 bin öğrenci üniversitemize kayıt yaptırdı.''

Muhabir: Ahmet Özler

Yayıncı: Nurhan Çorlu
Kaynak: AA