Festivalin İkinci Yarısı Çin Pekin Operası'nın, Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası İle Sahnelediği Madam Butterfly Operasıyla Başladı

19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'nin ikinci yarısı Çin Pekin Operası'nın, Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ile sahnelediği Madam Butterfly operasıyla başladı.

2012 yılının Türkiye'de 'Çin Kültür Yılı' ilan edilmesi ile festivale davet edilen Çin Pekin Operası, Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrasıyla birlikte Giacomo Puccini'nin ünlü operası ''Madama Butterfly'ı sahneledi.

Librettosu Luigi Illica ve Giuseppe Giacosa tarafından yazılan eser, Li Dandan tarafından sahnelenirken, orkestrayı şef Yu Fen'in yönetti. Eserde dekor tasarım İsmail Dede, kostüm tasarım Zhao Yujie, ışık tasarım Mustafa Eski imzasını taşıdı. Eserde konzertmeister Çise Korkmaz, koro şefi ise Chen Bing sanatsaverlerin karşısına çıktı. Madam Butterfly operası yerli ve yabancı turistler tarafından izlendi.

-Kapanışı Altalya Devlet Opera ve Balesi yapacak-

Çin Pekin Operası'nın solistlerinden Shen Na gecede Madama Butterfly'ı canlandırdı. Guan Zhijing ''Bonzo'', Wang Feng ''Pinkerton'', Zhang Peng ''Prince Yamadori'', Wang Hong ''Kate'', Zhang Xiaoyuan ''L'ufficiale del Registro'', Li Xiang ''Goro'', Wang Haitao ''Sharpless'' ve Liu Sh ''Suzuki'' rolüyle etkileyici müziğinin tüm renklerini içinde barındıran sahnede yerlerini aldı.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve haziran ayında başlayan festivalin süresi bu yıl eylül ayını kapsayacak şekilde değiştirilmişti. 15 Eylül'de Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin sahneleyeceği Tannhauser Operası ile kapanması planlanan festivalde sürpriz bir de değişiklik oldu. Festival kapanışını 17 Eylül'de ev sahibi Antalya Devlet Opera ve Balesi 120 kişilik bir kadroyla yapacak. Festival, Antalya Operası sanatçılarının seslendireceği Carl Orff'un Carmina Burana eseriyle sona erecek.

Muhabir: Yusuf Karadağ

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA