Çin’in Kalitesiz Makineleri Türk Ürünlerine Değer Katıyor
Adana’da kurulu Makser Vacuum Membrane Press (Makser Team) Dış Ticaret ve Satış Müdürü Özlem Yıldız, Türk makine sanayinin tüm sektörlerin temelini oluşturduğunu, bu sektörde Türkiye ile rekabet eden Çin’in, kalitesiz ürünleriyle pazarda tutunamadığını bildirdi.

Makine üretim sektöründeki yenilik ve değişimlere ayak uydurabilmek ve paralel bir seyir izlemek için her geçen gün teknolojilerini yenilediklerini, deneyimli ve işinde uzman personelleri ile vizyonlarını geliştirdiklerini anlatan Özlem Yıldız, "Türk Makine Sanayi; kalitesi, teknolojisi, insan kaynağı ve rekabetçi fiyatıyla dünya makine sektörüne yön veriyor. Hükümetimizin de makine sanayinin ihracatını destekleyici politikaları ayrı bir güç ve moral kaynağını oluşturuyor. Bu morale geleceğe güvenle bakan sektörümüz katıldığı tüm fuarlarda farkını ortaya koyuyor" diye konuştu.
Yıldız, Türk makinelerinin dünya pazarlarında edindiği sağlam imajı sürekli kılmak için tüm sektör temsilcilerinin duyarlı davranmalarını beklediklerini de vurgulayarak, şöyle devam etti: "Sektörümüz böylesine itibar görürken en büyük sıkıntı halen bu sektörde ithalatların sürmesi. Bu da her platformda dile getirdiğimiz gibi yabancı özentisinden kaynaklanıyor. Türkiye’deki emsal fiyatlarının yaklaşık 2-3 katı para ödemeyi göze alarak makine ithal edenler bir süre sonra yanıldıklarını anlıyorlar. Çünkü, sektörde üst düzey kaliteye ulaşıldı ve bugün Türk Makine Sektörü 200 ülkeye kendi markası ile ihracat gerçekleştiriyor. Türk Makine Sektörüne genel olarak baktığımızda üretiminin yüzde 80’ini ihraç ettiği görülüyor." Özlem Yıldız, Türk Makine Sektörü ürünlerinin, ithal makinelerle kıyaslandığında ülkemizde aynı kalite, aynı fayda ve maliyet dengesi, daha uygun servis ve lojistik hizmetiyle satın alınabildiğini anlayanların, ülkemizin döviz kaybına uğramasının da önüne geçtiğini vurguladı.
İthal edilen her makinenin Türkiye’nin en önemli sorunlarından birisi olan dış ticaret açığını büyüttüğünü ifade eden Özlem Yıldız, "Yabancı Türk makinelerinin kıymetini anladı, dileğimiz aynı duyarlılığın yurt içinde de gösterilmesi" şeklinde konuştu.
