Ayşe Demir'in Katil Zanlısı Ahmet Özel'in ''Tasarlayarak ve Canavarca Hisle İnsan Öldürmek'' Suçundan Yargılanmasına Başlandı

Altındağ'da bıçaklanarak öldürülen ve daha sonra başı gövdesinden ayrılan Ayşe Demir'in katil zanlısı Ahmet Özel'in ''tasarlayarak ve canavarca hisle insan öldürmek'' suçundan ''ağırlaştırılmış müebbet hapis'' istemiyle yargılanmasına başlandı.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Ahmet Özel, maktul Ayşe Demir'in kocası Tamer Demir ve tarafların avukatları katıldı.

Çok sayıda kişinin de izlediği duruşmada savunmasını yapan Özel, cinayeti işlediğini itiraf ederek konuşmasına başladı.

Özel, olaydan 3-4 ay kadar önce eşiyle birlikte market işleten Tamer Demir'den borç istemesi ve daha önceki döneme ait veresiye borcu nedeniyle tartıştıklarını anlattı.

Özel, bu tartışma nedeniyle 3 ay Demir'in marketine uğramadığını, ancak olaydan birkaç gün önce Demir ile karşılaşarak, barıştıklarını söyledi.

Markete uğradığı bir sırada Demir'in kendisine veresiyeden kalan bir borcu hatırlattığını, bunun üzerine sinirlendiğini belirten Özel, borcu çok önceden Tamer Demir'in eşi Ayşe Demir'e ödediğini ifade etti.

Demir'in kendisini rencide edici şekilde konuştuğunu iddia eden Özel, ''Kendimi aşağılanmış hissettim'' dedi.

Bu olaydan sonra Ayşe Demir ile de görüştüğünü kaydeden Özel, ''Maktule 'Niye bana sırıtıyorsun- Ben senin unutmana kızmıyorum, unutmak insanlar için. Neden böyle insanları alçaltıyorsun' dedim. Çünkü zaman zaman bana 'Seni ayrıldığın eşine sormak lazım' gibi sözler etmişti'' diye konuştu.

Bunun ardından tartışmayı sürdürdükleri Ayşe Demir'in kendisini tezgahın ardından iteklediğini öne süren Özel, yanında taşıdığı bıçakla maktulü önce göğüs hizasından yaraladığını, daha sonrasını ise hatırlamadığını kaydetti.

Maktulün başını kestiğini de hatırlamadığını savunan Özel, marketten çıkınca başı yolda bulduğu bir poşete koyduğunu, saatlerce Ulus-Kızılay arasında yürüdüğünü, toplu taşıma araçlarını kullandığını ve akşam saatlerinde cep telefonuna polisten gelen ''teslim ol'' mesajına uyarak, Maltepe'de polislere teslim olduğunu anlattı.

Maktul Ayşe Demir'in eşi Tamer Demir ise Özel'in çoğu beyanının yalan olduğunu, 24 yıllık esnaflık hayatında veresiye yüzünden kimsenin kapısına dayanmadığını ifade etti.

Borcunu ödemesine rağmen eşinin silmeyi unuttuğunun anlaşılması üzerine Özel'den özür dilediğini belirten Demir, Özel'in buna rağmen kendisine bağırdığı ve eşi hakkında kötü sözler sarf ettiğini belirtti.

Demir, karşı dükkanda yorgancılık yapan ortak tanıdıklarının da ''Özel'in eşini öldüreceğini söylediğini'' aktararak, eşini yalnız bırakmaması konusunda kendisini uyardığını ifade etti.

Sanık Özel'in avukatı, müvekkilinin geçmişte psikiyatrik tedavi gördüğünü, bu nedenle rahatsız olduğunu savunarak, tutuksuz yargılanmasını istedi.

Tamer Demir ve avukatı ise sanığın tutukluluğunun devamını talep etti.

Mahkeme heyeti, Cumhuriyet Savcısı Levent Savaş'ın da talebi doğrultusunda, Ahmet Özel'in tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet, Özel'in cezai ehliyetinin olup olmadığının anlaşılması için Adli Tıp Kurumu'na sevkine edilmesini kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.

Muhabir: Tuğba Özgür Durmaz - Barış Kılıç

Yayıncı: Selçuk Aval
Kaynak: AA