Bakan Yılmaz: Türkiye, Cezayir'i Kuzey Afrika'ya Açılmada En Önemli Partneri

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin Afrika stratejisine dikkat çekerek, Cezayir'in, istikrarlı yapısı ve doğal zenginlikleriyle gelecek yıllarda bölgesinde çok önemli bir ülke haline geleceğini belirterek, Türkiye Cezayir'i, Kuzey Afrika'ya açılmada en önemli partneri olarak gördüğünü söyledi.

Türkiye-Cezayir Karma Ekonomik Komisyon (KEK) 10. Dönem Toplantısı’nın ardından Ekonomi Bakanlığı Hikmet Esen Toplantı Salonu'nda Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Cezayir Enerji ve Madenler Bakanı Yusuf Yusufi, mutabakat zabtı imzaladı. İmza töreninde konuşan Yılmaz, Türk halkının Cezayir halkına büyük bir sevgi duyduğunu söyledi.

Türkiye'nin Cezayir'le ilişkilerini her alanda geliştirmek istediğini belirten Yılmaz, Cezayir'in, istikrarlı yapısı ve doğal zenginlikleriyle gelecek yıllarda bölgesinde çok önemli bir merkez konumuna geleceğini ifade etti.

Türkiye'nin Cezayir'i, Kuzey Afrika'ya açılmada en önemli partnerlerinden biri olarak gördüğünü dile getiren Yılmaz, imzalayacakları anlaşmanın, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri çok daha iyi noktalara taşıyacağını kaydetti.

Hafta başından bu yana yapılan görüşmelerde ikili ilişkileri artırma konusunda önemli potansiyellere sahip olunduğunu bir kez daha gördüklerini dile getiren Yılmaz, ayrıca tarım, enerji, spor ve eğitim gibi alanlarda işbirliği olanaklarının tartışılmasının da oldukça sevindirici olduğuna dikkat çekti. Cezayir’li bakan Yusuf Yusufi de yapılan görüşmeler ve imzalanan mutabakat zaptı ile iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçleneceğinin altını çizdi. Çeşitli alanlarda yapılan anlaşmaların başarılı olacağına olan inancını yineleyen Yusufi, Cezayir’de yapılacak KEK 11. Toplantısında da aynı başarının sağlanması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından, Bakan Yılmaz ile Konuk Bakan Yusufi, Türkiye-Cezayir KEK 10. Dönem Toplantısı Mutabakat Zabtı'nı imzaladı .