İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun açıklaması

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürlüğünde devam eden depreme karşı güçlendirme çalışmalarını inceledi.

Mutlu, kamu binalarının güçlendirilmesinin şehrin geleceği açısından önemli olduğunu vurgulayarak, "Kamu binalarımız olası depreme yüzde 95 düzeyinde hazır" dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul’da depreme hazırlık çalışmaları kapsamında güçlendirilen İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasını gezdi. İnşaat şirketi yetkililerinden çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali Mutlu, çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Depreme hazırlık kapsamında kamu binalarında da güçlendirmeler yapıldığını belirten Vali Mutlu, "Yaklaşık 1 yıla yakın süredir yapmakta olduğumuz çalışmaların ardından, İl Emniyet Müdürlüğümüzün binasını önümüzdeki 3 ay içinde tamamlayarak hizmete tekrar açmış olacağız. Başta okullarımız olmak üzere bütün kamu binalarının depreme hazırlıklı hale getirilmesi büyük önem taşıyor. Bu aşamada İstanbul’da önemli projeleri tamamladık ve özellikle güvenlik birimlerimizin hizmet ettiği binaları da bu kapsam içinde değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Bu tür çalışmaların şehrin geleceği açısından önemli olduğunu vurgulayan Hüseyin Avn Mutlu, "Bu konuda da daha fazla ortaklaşmamız ve şehirde bu konuda daha fazla müşterek projeleri gerçekleştirmemiz gerekiyor. Özellikle şunu ifade etmek istiyorum; kamu binalarımız, başta okullar olmak üzere şu anda yüzde 95 düzeyinde İstanbul’da yaşanacak olası depreme dayanıklı hale getirildi.

Bunu yüzde 100 seviyesine çok kısa bir sürede getireceğiz. Umut ediyorum ki bu binada da İstanbul Emniyetimiz yaşanacak her türlü sıkıntıda İstanbul halkının yanında çok sağlam bir şekilde görev yapabilecek. Binayı en kısa sürede tamamlayarak emniyet teşkilatımıza teslim edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA