Gümüşhane'de Köydes Tahsisat Komisyonu Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane'de Köylerin Alt Yapısını Destekleme projesi kapsamında tahsisat komisyonu toplantısı yapıldı.

Vali Yardımcısı Cahit Karatepe başkanlığında Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Torul Kaymakamı Recai Karal, Sağlık Müdürü Metin Öztürk, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Çevre ve Şehircilik Müdürü Cengiz Varol, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı temsilcisi Murat İnkün ve İl Özel İdaresi Birim Müdürleri katıldı.

Karatepe, burada yaptığı konuşmada, KÖYDES kapsamında 2005 yılından bugüne kadar köylerde 113 milyon 800 bin 617 Liralık yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi.

2012 yılı KÖYDES programında 72 proje hedeflenirken, ek programlarla birlikte proje sayısının 164'e ulaştığını kaydeden Karatepe, içme suyu, yol ve atık su projelerinin iş sezonu sonuna kadar tamamen bitireceklerini söyledi.

Projelerin yürütülmesinde aksaklık yaşanmaması için İlçe Kaymakamları ve İl Özel İdaresi yetkililerinin dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Karatepe, şunları kaydetti:

''2005 yılında başlayan KÖYDES uygulaması ile ilimize bugüne kadar toplam 113 milyon 800 bin 617 liralık ödenek tahsis edildi. Bugüne kadar bu ödeneklerle her yıl köy alt yapısı için yüzlerce proje hayata geçirildi. Ödenekleri en uygun şekilde kullanarak vatandaşlarımızın hem köye ulaşımında hem de köydeki yaşamlarında standartlarını yükseltmek için tüm çabamızla çalışıyoruz.''

Muhabir:İbrahim Özdemir / Selçuk Kılıç

Yayıncı: Murat Kaban
Kaynak: AA