ABD Büyükelçisi hakkında tartışma yaratacak iddia

Libya’da öldürülen ABD Büyükelçisi Chris Stevens’ın, Suriye’de Esad rejmine karşı savaşacak “cihadi militanlar” bulduğu öne sürüldü.

ABD Büyükelçisi hakkında tartışma yaratacak iddia
Bingazi'deki Amerikan Konsolosluğu 'nda 11 Eylül günü 3 resmi görevli ile birlikte öldürülen ABD Büyükelçisi Chris Stevens 'ın, Suriye 'de Esad rejmine karşı savaşacak “cihadi militanlar” bulduğu öne sürüldü. Buna göre, bulunan savaşçılar, Türkiye üzerinden Suriye 'ye giriyordu. Gazeteci Aaron Klein, Mısır güvenlik kaynaklarına dayanarak, Büyükelçi Stevens 'ın, Suudi Arap yetkililerle koordineli çalıştığını ifade etti. Stevens, Kuzey Afrika ve Libya 'da bulunan savaşçıların daha önce ABD karşıtı eylemlerde bulunup bulunmadıklarının belirlenmesi için isimlerini Washington 'a bildiriyordu. Klein, Beşar Esad 'a karşı savaşçı bulunmasında, Stevens 'ın Suudiler ile de “temasta” olduğunu belirtti.

'AVLAYACAĞIZ '


Bu arada, Başkan Barack Obama Bingazi 'deki konsolosluğa saldırı düzenleyenleri avlayacaklarını söyledi. Obama, “Onları bulup adalet önüne çıkaracağız” dedi. Obama, ABD temsilciliklerinin korunması için de ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade etti. Başkan Obama, 4 Amerikalı resmi görevlinin öldürüldüğü saldırının bir “öfkeli grup işi” olmadığını kaydetti.