Unesco Milli Komisyonu, Odunpazarı Bölgesi'nde

2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği ve Somut Olmayan Kültürel Miras Başkentliği çalışmalarını görüşmek üzere Eskişehir'e gelen UNESCO Milli Komisyon'u tarihi Odunpazarı Bölgesi'ni ziyaret etti.

Odunpazarı Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, dünya kültür mirası geçici listesinde yer alan Odunpazarı'nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz ve beraberindeki komisyon üyelerinin tarihi Odunpazarı ziyaretine, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Osman Gül, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Başkanı Hülya Çopuroğlu ve Odunpazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yetkilileri eşlik etti.

-Prof. Dr. Orhan Oğuz, Şelalepark'ta

Anadolu Üniversitesi'nin kurucusu ve eski Milli Eğitim bakanlarından Prof. Dr. Orhan Oğuz, Odunpazarı Belediyesi Şelalepark'ı ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, AÜ Akademik yıl açılışı sonrası eşi Güler Oğuz ve kızı Sedefhan Oğuz ile Şelalepark'ı ziyaret eden Prof. Dr. Oğuz, Eskişehir manzarasının tadını çıkarttı.

Prof. Dr. Oğuz, Eskişehir'in gelişmesine ve kalkınmasına büyük katkı sağlayan Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı'ya teşekkür etti.

Muhabir: Deniz Açık

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA