Seyahat Yazarlarına Yönelik Sakarya Gezisi Sapanca’dan Başladı

Kültür ve Turizm Konseyi'nin organize ettiği, ulusal basında yazan Seyahat yazarlarına ve bazı tur operatörü ile rehberlere yönelik Sakarya gezisi, Sapanca’dan başladı.

Seyahat Yazarlarına Yönelik Sakarya Gezisi Sapanca’dan Başladı
Natürköy restoranda karşılanan misafirlere doğal kahvaltı ikram edildi. Kahvaltıya Sakarya Milletvekilleri Ayşenur İslam ve Ayhan Sefer Üstün, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sapanca Kaymakamı Osman Sarı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz ve ulusal basında görev yapan gazeteciler katıldı.

Protokol ve konuk gazeteciler daha sonra Sapanca Gölü’nün Kırkpınar sahiline giderek yelken turu yaptılar. Misafir gazeteciler daha sonra Jüstinyen Köprüsü, Poyrazlar gölü istikametinden Karasu'da Acarlar Longozu ve Yenimahalle'de incelemelerde bulundular.

Akşam Sapanca’da konaklayacak misafirler pazar günü ise Sakarya'nın güney parkurunu gezecekler. Protokol ve konuk gazeteciler etkinliğin ikinci gününde Alifuatpaşa İlhan Tan Tesislerinde yapılacak kahvaltıdan sonra İkinci Beyazıt Köprüsü'nden geçerek Geyve'de üzüm hasadına katılacaklar. Misafirler Taraklı'nın tarihi evlerini gezdikten sonra Sakarya’dan ayrılacaklar .
Kaynak: İHA