Günebakan Belediye Başkanı Polatkan Açıklaması

Niksar ilçesine bağlı Günebakan beldesinin Belediye Başkanı Hasan Polatkan'ın evi kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kurşunlandı.

Polatkan'ın beldedeki eski belediye binasının üst katındaki evine, dün akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce tabancayla bir el ateş açıldı.

Evin balkon kapısından giren kurşun, odadaki televizyon sehpasına isabet etti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Jandarma ekiplerinin evde inceleme yaptığı öğrenildi.

Polatkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam 21.30 sıralarında kendisinin evde olmadığı sırada binaya ateş açıldığını belirtti.

Olay sırasında eşi Emine Polatkan'ın evde olduğunu ifade eden Polatkan, eşinin çok korktuğunu söyledi.

Kurşunun, balkon kapısından içeriye girip televizyon sehpasına isabet ettiğini anlatan Polatkan, eşinin o sırada televizyonun yanındaki kanepede oturduğunu belirtti.

Beldeye 13,5 yıldır hizmet ettiğini ifade eden Polatkan, ''Tespitlerime göre Günebakan beldesi en huzurlu günlerini yaşıyor. Onun için benim kimseye kişisel bir kinim olmaz. Bana karşı da kin ve husumetin olduğunu sanmıyorum'' dedi.

Polatkan, ''Sıkılan kurşun bana değil, Günebakan halkına sıkılmıştır. Kurşun sıkan arkadaşımızın belki hedefinde ben olabilirim ama kendine ayağına, kendi beynine sıkmıştır. Bu tür olaylar Günebakan'ı ve beni azmimden ve şevkimden hiçbir zaman alıkoymayacak'' ifadelerini kullandı.

Hasan Polatkan, kimseden davacı ve şikayetçi olmadığını sözlerine ekledi.

Bu arada, bazı vatandaşlar Polatkan'ı makamında ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Muhabir: Recep Bilek

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA