Gaziantep'te ''gaziler Haftası'' Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Gaziantep'te ''Gaziler Haftası'' çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Etkinlik kapsamında Gaziantep Vali Vekili Mevlüt Kurban ve beraberindeki heyet, Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Gaziantep Şubesi ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gaziantep Gaziler Vakfı'nı ziyaret etti.

Kurban, ziyaretlerde yaptığı konuşmada, bu dünyada iz bırakmanın önemli olduğunu vurgulayarak, herkesin bir izi olması gerektiğini belirtti.

Hayat kumsalına en önemli izi şehitlerin ve gazilerin bıraktığını ifade eden Kurban, şöyle konuştu:

''Onlar gerçekten bu ülkenin vatan olmasından kuruluşundan bugüne kadar gerçek izi bırakanlardır. Adeta o izi yer yer bütün Anadolu'nun her tarafına nakış nakış işleyenlerdir, kazıyanlardır. Bugünkü arkadaşlarımızda aynı durumdadırlar. Gaziler hayatta kalanlar o nurlu insanlardır. Bugün onların yapmış oldukları bu vefa ve yardım kurma ve mücadele güçlerine bizim de bir vefa duygusu olarak onları ziyaret etmek boynumuzun borcu diye düşünüyorum. Çünkü bu ülke için ister şahadet mertebesine erişmiş olsun, isterse gazi olarak hayatını devam ettirmiş olsun bu insanlara vefa borcunu mutlaka ödemek zorundadır geride kalanlar. Çünkü o yük çok büyük bir yüktür, asla unutulmamalıdırlar.''

Gaziantep'te yüzyıl önce şehit olan Şahinbey ve Karayılan'ın unutulmadığını ifade eden Kurban, bu ülke kumsalına iz bırakanların ''asla'' unutulmayacaklarını söyledi.

Gaziler gününün hayırlı olmasını dileyen Kurban, şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelik de kendilerini ziyaret eden Kurban ve beraberindekilere teşekkür etti.

Ziyarete, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ve Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ve protokol üyeleri de eşlik etti.

MUhabir: Zerin Özdilek

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
Kaynak: AA