Ayşegül Dinçkök'ün Sualtı Fotoğraflarından Oluşan Serginin Açılışına Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç Da Katıldı

Sualtı fotoğrafçısı Ayşegül Dinçkök'ün Endonezya'nın Sulawesi adasındaki sualtı dünyasını yansıttığı fotoğraflarından oluşan ''Derin Tutku'' adlı sergisi Mardin Müzesi'nde açıldı.

Mardin Müzesi'nden yapılan açıklamaya göre, serginin açılış törenine, Mardin Valisi Turhan Ayvaz, AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde konuşan Vali Ayvaz, Ayşegül Dinçkök'ün, Türk kadınına örnek olduğunu belirterek, ''Ayşegül Dinçkök elinde sırtında bu ağır makineyle deniz dibinde bunları çekerken, aslında Türk kadınına iki mesaj veriyor. Yani bunu bir hobi olarak yapmıyor. Birincisi Türk kadının her şeyi başarabileceğini, ikincisi ise kadının kendi ayakları üzerinde durabilmesi gerektiğini ima ediyor'' ifadelerini kullandı.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç da Mardin'de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Burada olmaktan çok memnunum. Mardinlileri tebrik ediyorum. Sürdürülen altyapı çalışmaları bitince inşallah buraya tekrar geleceğim. Mardin dünya çapında eski bir metropol olacak'' dedi.

Ayşegül Dinçkök ise çok heyecanlı olduğunu, Mardin'de sergi açmaktan dolayı mutlu olduğunu kaydederek, şunları belirtti:

''Buranın bu büyülü atmosferi, ilk geldiğim zaman gönlümü çalmıştı. O zaman daha tanımıyordum buraları. Tanıştığım herkes bir daha bir daha gelmemi istiyordu. Bu nedenle bir daha buraya geldiğim için bana bu imkanı verdiğiniz için teşekkür ederim. Gönül her zaman birlik beraberliğimizden yana. Bakınız sular altında hiçbir din, cins, ırk, dil farkı yok. Ben Mardinliyim Türkiyeliyim. Bu değişik kültürlere ve farklılıklara sahip Mardin'de olduğu gibi insanların bütün Türkiye'de huzur içinde, birlik beraberlik içinde hoşgörü içinde yaşamasını arzu ediyoruz.''

Muhabir: Abdülhalim Çelik / Şengül Oymak

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
Kaynak: AA