'Umarım Ki CHP, BDP ’nin Eş Partisi Olmadığını Gösteren Adımlar Atar'

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP'nin ne söylediğini ne yaptığını bilmeyenlerin partisi haline döndüğünü belirterek, “Umarım ki CHP, BDP'nin eş başkanı olmadığını gösterecek adımlar atar.” dedi.

'Umarım Ki CHP, BDP ’nin Eş Partisi Olmadığını Gösteren Adımlar Atar'
Bir dizi ziyaret ve açılışlara katılmak üzere memleketi Yozgat’a gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yerköy ilçesinde geçtiğimiz günlerde şehit düşen Uzman Çavuş İbrahim Yıldız’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Daha sonra Sarıkaya ilçesine gelen Bozdağ, burada muhtarlarla düzenlenen toplantı öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. CHP’li milletvekillerinin PKK terör örgütü ile ilgili açıklamalarının hatırlatılması üzerine Bozdağ, “CHP’li milletvekillerinin son günlerde yaptığı açıklamalarla CHP, ne söylediğini ne yaptığını bilmeyenlerin partisi haline döndü.” dedi.

CHP’li milletvekiliyle BDP'li Selahattin Demirtaş’ın açıklamalarının aynı anlama geldiğini vurgulayan Bozdağ, şöyle devam etti: “CHP’li milletvekilleri söyledikleri doğru mu değil mi ölçüp tartıp ona göre konuşması lazım gerekirken maalesef ölçmeden tartmadan konuşan bir parti durumundadır. Şu anda BDP Eş Başkanı Demirtaş’ın söylediğiyle CHP milletvekilinin söylediği aynı manaya geliyor. İkisinin de söylediği yalandır, daha doğrusu kuyruklu birer yalandır. PKK terör örgütünün de propagandası mahiyetinde açıklamalardır. Tabi CHP umarım ki bu anlamda açıklama yapan milletvekili ile ilgili kendi içinde bir değerlendirme yapar. Yapmazsa BDP ile CHP’nin aynı çizgide, aynı üslupta aynı konuları dile getiren eş partiler olduğu gibi bir anlam ortaya çıkacaktır. Umarım CHP BDP’nin eş partisi değil, öyle bir parti olmadığını gösterecek adımlar atar. "