RTİB’den Merhum Artukarslan’ın Anısına Mevlit Yemeği

Rus Türk İşadamları Birliği (RTİB), Rusya'nın başkenti Moskova'daki Bosfor restoranda, hafta başında vefat eden merhum İbrahim Artukarslan için Mevlit yemeği verdi.

RTİB kurucuları arasında yer alan Türk işadamı Artukarslan anısına düzenlenen programa RTİB Başkan Yardımcısı Naki Karaaslan, Rusya Türkiye İşadamları Derneği (RUTİD) Başkanı Esat Sarı, Türkiye Moskova Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Fahri Sağlık, Büyükelçilik çalışanları ve Moskova’da faaliyette bulunan Türk işadamları katıldı.

Programda bir konuşma yapan RTİB Başkan Yardımcısı Karaaslan, Artukarslan’ın Rusya-Türkiye ilişkilerine pozitif katkıları olduğunu, atom karınca gibi sürekli proje peşinde olduğunu söyledi.

15 yıl önce RTİB’in kurulmasına katkıları olduğunu kaydeden Karaaslan, “Hayat öyle ki kimsenin sırasına bakmıyor. 3 hafta önce beni telefonla aramıştı. İkinci Dünya Savaşı’nda Türklerin yardımseverliğini anlatan bir filmin Rusya’da gösterimi ile ilgili fikir alış verişinde bulunmuştuk. İnşallah, Kasım ayına kadar bu projeyi gerçekleştireceğiz.” dedi.

Rixos Oteller Zinciri’nin hızlı yol olmasında Artukarslan’ın katkılarına değinen RTİB Başkan Yardımcısı, “Kendisi enerji dolu bir insandı. Kazakistan’da 4 bin doktoru bir araya getirerek bir program yaptılar. Müthiş bir ikna kabiliyeti vardı. Türkiye’nin sağlık turizmine katkıları büyük… Allah rahmet eylesin!” temennisinde bulundu.Artukarslan’ın hoş bir seda bıraktığını ve dostları tarafından hayırla yad edildiğini ifade eden Din Hizmetleri Müşaviri Sağlık, güzel dostlar bırakarak, hayırla anılan bir insan olarak ebedi aleme göç etmenin önemine değindi. Sağlık merhum Artukarslan anısına bir dua yaptı. Rixos Oteller Zinciri’nde yönetim kurulu üyesi olan işadamı Avukat Artukarslan hafta başında kalp krizi sonucu vefat etmişti. Türk-Rus ilişkilerinin gelişmesine sağladığı katkılarla tanına Artukarslan, sağlık turizmi alanında çalışmalarda bulunuyordu.

Türkiye Sağlık Turizmi Tanıtım Organizasyonu (TUHETO) Kurucu Başkanı da olan Artukarslan, Türkiye’yi dünyanın sağlık merkezi haline getirmeyi planlıyordu .