AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun Açıklama Yaptı

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, ''Bizler Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'la saz arkadaşı olmaktan da, yol arkadaşı olmaktan da gurur duyuyoruz'' dedi.

Coşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin bayram kutlamalarıyla ilgili yaptığı açıklamaları eleştirdi.

Açıklamaları ''terbiye sınırlarını zorlayan'' bir açıklama olarak değerlendiren Coşkun, ''İnce, Yalova'da gittikçe yorgun ve hırçın bir tavır sergiliyor. Muhalefette de olsa yoruldu sanırım. Hiçbir şey yapamamanın ve çaresizliğin verdiği bir hırçınlık bu'' dedi.

Coşkun, İnce'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine ise ''Konuşmasında, Başbakanımızı, iktidarı, bu ilin valisini, kamu görevlilerini hedef alması onu çok komik ve acınacak bir duruma düşürüyor. Senin cürmün ne- Neyin meydanını okuyorsun- Bunlar seni aşar. Kendi kendisine tavır yapıyor. Bu tip etkinlikleri adeta bulandırıyor. Dün ki bayramlaşmanın kuralları öyleydi, bugün de böyle. Bu abartılacak ve başka yerlere çekilecek bir şey değil'' diyerek tepki gösterdi.

İnce'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için yaptığı alternatif kutlama çağrısını da değerlendiren Coşkun, şöyle konuştu:

''Biz devletimizle, milletimizle tatlı bir bayram kutladık. Buna da devam edeceğiz. Atatürk sevgisi ve Atatürk'e bağlılık bu ülkeye daha iyi hizmetle olur. AK Parti bunu 10 yıldır ispat etti. Agresif söylemlerle, alternatif programlarla Atatürk sevgisi falan olmaz. Diğer partilerin de bu tip çağrılara kulak asacağını sanmıyorum. 30 Ağustos'u nasıl kutladıysak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı da halkımızla, aynı ruh ve coşkuyla gümbür gümbür kutlayacağız.''

Coşkun, İnce'nin ''Başbakan ve saz arkadaşları'' benzetmesini şu şekilde değerlendirdi:

''Bizler Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'la saz arkadaşı olmaktan da, yol arkadaşı olmaktan da gurur duyuyoruz. Bu halk adeta, 'Bremen Mızıkacıları'nı aratmayan, her kafadan farklı sesin çıktığı CHP'den de, ağzıma almaktan utandığım o cümleleri kuran Muharrem İnce'den de zamanı gelince hesap soracak. Muharrem İnce her konuşmasında bu ülkeyle ilgili karanlık tablolar çizse de, umutsuz senaryolar ortaya koysa da Türkiye modern dünyadaki hedefine emin adımlarla yürüyor. Bu yürüyüş CHP'nin de İnce'nin de kimyasını bozmuş olsa gerek ki bir 'yalancı pehlivan' gibi Hükümete, yargıya, bürokratlara çatıp duruyor. Ben İnce'nin bu kötü sözlerden de, uzlaşmaz, saldırgan tavırdan da bir an önce uzaklaşmasını öneriyorum.''

Muhabir: Erhan Erdoğan / Mehmet Bayer

Yayıncı: J.Jale Durgun
Kaynak: AA