'Suriye’ye Yönelik İhracat Tamamen Durdu'

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Suriye’ye yönelik ihracatın tamamen durduğunu; ancak bu ülkede yaşanan olayların Ortadoğu ülkelerine yönelik ihracatı olumsuz yönde etkilemediğini söyledi.

'Suriye’ye Yönelik İhracat Tamamen Durdu'
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ ve beraberindeki heyet, GAİB Başkanı Çıkmaz’ı ziyaret etti. Heyete çalışmaları hakkında bilgi veren Çıkmaz, 2012 yılı sonunda hedeflenen ihracat rakamlarına başarıyla ulaşılacağını belirtti.

Dünyanın neredeyse bütün ülkelerine ihracat yapıldığını ve GAİB’in bütün ihracat rakamlarında diğer birliklerin çok önünde olduğunu vurgulayan Çıkmaz, şöyle konuştu: “Suriye’ye yönelik ihracatımız tamamen durmuştur. Transit geçişlerimiz de durdu. Bunun yerine alternatif yolar kullanılıyor ama Suriye olayları, Ortadoğu ülkelerine yönelik ihracatımızı kesinlikle olumsuz etkilemedi. Sadece ürünlerin tesliminde bir iki haftalık bir uzama oldu. Suriye’ye yapılan ihracatın durması ihracatçılarımızı olumsuz etkilemez. Çünkü biz dünyanın bütün ülkelerine ihracat yapıyoruz. Sadece bazı ülkelere ihracatımızı biraz daha arttırarak aradaki bu farkı ortadan kaldırdık.” GAİB’in çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade eden CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ, Gaziantep’in dünya için önemli olduğunu dile getirdi .