Chp Gaziantep İl Teşkilatından Gaib’e Ziyaret

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerini (GAİB) ziyaret eden CHP İl Başkanı Mehmet Gökdağ ve beraberindeki heyet, GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz’dan ihracat konusunda bilgi aldı.

Chp Gaziantep İl Teşkilatından Gaib’e Ziyaret
CHP İl Başkanı Mehmet Gökdağ, Başkan yardımcıları M. Murat Bakım ve Önder Alkurt, İl Sekreteri Müjgan Bilen, yönetim kurulu üyesi Semra Harman’dan oluşan CHP’li heyet GAİB’i ziyaret etti. GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz CHP’li heyetin ziyaretinden memnun olduklarını belirterek, geçen yılla bu yıl arasında yaşanan ihracat rakamlarıyla ilgili artış hakkında bilgi verip, 2012 yıl sonunda hedeflenen ihracat rakamlarına başarıyla ulaşılacağını belirtti.

Dünyanın neredeyse bütün ülkelerine ihracat yapıldığını ve GAİB’in bütün ihracat rakamlarında diğer birliklerin çok önünde olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Çıkmaz, “Suriye’ye yönelik ihracatımız tamamen durmuştur. Transit geçişlerimiz de durdu. Bunun yerine alternatif yolar kullanılıyor ama Suriye olayları Ortadoğu ülkelerine yönelik ihracatımızı kesinlikle olumsuz etkilemedi. Sadece ürünlerin tesliminde bir iki haftalık bir uzama oldu. Suriye’ye yapılan ihracatın durması ihracatçılarımızı olumsuz etkilemez çünkü biz dünyanın bütün ülkelerine ihracat yapıyoruz. Sadece bazı ülkelere ihracatımızı biraz daha arttırarak aradaki bu farkı ortadan kaldırdık” dedi.

GAİB’in çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade eden Mehmet Gökdağ, Gaziantep’in dünya için önemli olduğunu, GAİB hizmet binasının da birçok isteğe cevap verecek prestij yapılar arasında yerini aldığını söyledi.

Başkan Gökdağ, ihracatçıların karşılaşabileceği her türlü sorun karşısında gerek CHP il teşkilatının gerekse CHP Gaziantep milletvekillerinin üzerlerine düşenleri fazlasıyla yapabileceğini de sözlerine ekledi.

Ülke ve dünya sorunlarıyla ilgili bir çok konuda görüş alışverişinde bulunan CHP’li heyet GAİB hizmet binasında incelemeler yaptıktan sonra ayrıldılar .
Kaynak: İHA