Bitlis'teki STK Temsilcilerinden Pkk Saldırılarına Kınama

Bitlis’teki bazı sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri ve iş adamları, son günlerde terör örgütü Pkk tarafından yapılan saldırıları sert bir dille kınayarak, birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

Bitlis'teki STK Temsilcilerinden Pkk Saldırılarına Kınama
Tatvan Ticaret Sanayi Başkanı Bilal Dağdağan, bir ülkenin kalkınması ve gelişmesinin ülke içindeki huzur ortamına ve barış ortamına bağlı olduğunu belirten yapılan saldırıların kabul edilemez olduğunu belirtti.

Bu ülkenin evladına sıkılan her kurşunun ülkenin her ferdine sıkıldığını dile getiren Bilal Dağdağan, "Son günlerde artarak devam eden çirkin saldırıları şiddetle kınıyoruz. Bu tür saldırılara tepkisiz kalınmaması gerekiyor. Bu durum kesinlikle tepkisiz kalınabilecek bir durum değildir. Her geçen gün bu ülkenin evlatları haksız yere öldürülüyor. İnsan öldürmeyle bir yere varılmadı bu günden Sonra da varılamayacak. Öldürmeyi hak arayışlı olarak görenler maalesef derin bir gaflet içindedir ve sadece kendini kandırabilir. Bu nedenle yapılan saldırılar aslında kişiye değil tüm insanlığa yapılmıştır. Tek temennimiz yapılan saldırıların bir an önce Son bulmasıdır" dedi.

TEK İSTEĞİMİZ BU ÜLKEDE KARDEŞÇE YAŞAMAK

Son günlerde artan ve toplumsal huzursuzluğa sebep olan terör olaylarına dikkat çeken Bitlis Genç İş Adamları Derneği Bitlis Şube Başkanı Cengiz Şahin ise, "Yaşam hakkının kutsallığını savunan bir mesleğin üyeleri olarak terörü bir insanlık suçu olarak görmekteyiz. Saldırılarla ülkemizde kargaşa, kaos ve gerginlik yaratılarak şiddetten medet umulmak istenmektedir. Ancak bilinmesini isteriz ki şiddet ortamından medet umanlar büyük bir yanılgı içindedirler. Menfurca yapılan saldırılar, dökülen kanlar toplumsal barışa, demokrasiye kardeşliğe olan inancımızı ortadan kaldırmayacaktır. Bizler Bitlis’te kardeşçe huzurlu ve mutlu olarak birlik ve beraberlik içerisinde yaşamımızı sürdürürken, bu huzurlu ve mutlu yaşantımız maalesef, bir takım güçlerinin kâbusu olmuştur. Son zamanlarda tırmanan terör olayları maalesef bizleri derinden üzmüştür. Bizler hem Bitlis’te yaşayan vatandaşlar olarak hem de sivil toplum örgütleri olarak, birlik ve beraberliğimizi bozmak için yapılan her türlü eylemlere karşı olduğumuzu net bir şekilde belirtmek istiyoruz. Ülkemizin farklı illerinde ve ilimizde yapılan eylemlerin, tarih boyunca devamlı bir arada yaşayan acı ve tatlı günlerinde birbirine destek veren, Türkü, Kürdü, Lazı ve Çerkezi birbirinden ayırmayacağını ısrarla dile getiriyor, bu saldırıyı yapanların da emellerine ulaşmayacaklarını ifade ediyoruz. Bizim istediğimiz tek şey Türk ve Kürt ayrımı yapılmaksızın aynı ülkede kardeşçe yaşamaktır” diye belirtti.

YAŞANAN OLAYLAR HALKIMIZA ÜLKEMİZE ZARAR VERİYOR BİR AN ÖNCE Son BULSUN

Son günlerde yaşanan olayların bir an önce Son bulmasını ve bölgede huzur ve güvenin sağlanmasını isteyen Güroymak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cemil İlk de, Türkiye’nin artık barışa ihtiyacı olduğunu belirterek şunları söyledi: “Yaşanan Son saldırılar bazı kesimlerin bu huzuru halkımıza çok gördüğünü göstermiştir. Yediden yetmişe herkesin bu yaşanan olaylardan rahatsızlık duyduğunu belirtmek isteriz. Bütün yaşanan olumlu gelişmelere rağmen demokratikleşme sürecini desteklemek yerine bölge halkının vicdanını yaralayacak şekilde Türkü ile Kürdü ile vatandaşlarımızın ölümleri ile Sonuçlanan tüm saldırıları kınadığımızı belirtmek istiyoruz. Yapılan saldırılar yalnızca acı veriyor. Çözüm adına en ufak olumlu bir gelişme yaşatmayacaktır. Biz Kürdü, Türkü, Lazı ve Çerkeziyle kardeşçe yaşamak istiyoruz. Ülkemizde gerekse bölgemizin terör olaylarıyla anılmasını istemiyoruz. Barış ortamı istiyoruz. Her gelen şehit haberinde içimiz bir kez daha yanıyor. Bu olayların bir an önce Son bulması ve barış ortamının sağlanması hepimizin yararına olacaktır. Allah bir daha böyle olaylar yaşanmasına izin vermesin. Vatan uğruna şehit olan kardeşlerimize Allahtan rahmet dilerken ailelerine de başsağlığı diliyorum”

ARTIK TERÖR OLAYLARI İLE DEĞİL YATIRIMLARLA GÜNDEME GELMEK İSTİYORUZ

Bitlisli iş adamı Sabahattin Okay da, bölgede akan durması gerektiğine vurgu yaparak, sorunun tek çözümümün bölgeye yatırımlar yapılmasından geçtiğini söyledi.

Bölgenin bundan Sonraki süreçte artık terör olaylarıyla değil yapılan yatırımlarla gündeme gelmesi gerektiğine değinen İş Adamı Okay, “Artık barış istiyoruz. Barış olsun diyoruz. Ölmeyle öldürmeyle bir yere varılmayacağı apaçık ortadadır. Bölgemizin ekonomisi düzelmiş her tarafında fabrikaların istihdam alanları olduğu bir bölge haline olmasını istiyoruz. Bu konuda da iş adamlarımıza büyük görevler düşüyor. İş adamlarımızı bölgeye yatırım yapmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA