Arapgir'de Gaziler Günü Töreni Düzenlendi

Arapgir ilçesinde Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Hükümet Konağı önündeki törende, İlçe Kaymakamı Ercan Turan, Garnizon Komutanı Üsteğmen Özgür Gümüşay ve Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türk Bayrağı tören alanındaki göndere çekildi. Törende, gazi ve şehitlikle ilgili bir konuşmak yapan Jandarma Astsubay Osman Altıntaş, Gaziler Günü'nün stratejik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Altıntaş, ''Büyük bir toprak parçasında hür, başı dik yaşayabiliyorsak, bu, vatanı, milleti ve namusu için gözünü kıpırdatmadan canını veren şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz sayesindedir'' dedi.

Sosyal Bilgiler Öğretmeni Hüseyin Ayçiçek de Malazgirt, Kosova, Çanakkale, Dumlupınar ve Sakarya'da canla başla mücadele eden kahraman ecdadın bu unvanı taşımayı şeref saydığını belirterek, ''Gazilik unvanı devlet tarafından verilir. Büyük Gazi, bu unvanı 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kararı ile alan vatanın kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. O da bu unvanı ömrünün sonuna kadar gururla ve şerefle taşımıştır'' diye konuştu.

Kaynak: AA