Vali Mutlu ve Belediye Başkanı Topbaş, İlköğretim Okulu Açılışına Katıldı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Başakşehir’de KİPTAŞ tarafından yapımı tamamlanan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nun açılış törenine katıldı.

Açılış töreninde konuşan İBB Başkanı Kadir Topbaş, "Başakşehir yakın bir gelecekte birçok insanın imreneceği bir bölge olacak. Altını çizerek söylüyorum burada yaşamaktan gurur duyacaksınız" dedi.

Başakşehir Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu düzenlenen törenle açıldı. Açılışa İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İBB Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve çok sayıda davetli katıldı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu törende yaptığı konuşmada eğitime yapılan yatırımları anlatarak, "Eğitim yılımızın başında 2 milyon 600 bin öğrenci 110 bin öğretmenimizle birlikte bu güzel eğitim yılının başlangıcında böylesine güzel okulları bizlere armağan eden herkese minnettarız. Bizi eğitime hazırlayan herkese şükranlarımızı ifade ediyoruz. İstanbul topyekün milli eğitim seferberliği içerisinde geleceği kucaklamaya çalışıyor ve geleceğin kapılarının buradan geçtiğini, buradan açıldığını hepimiz biliyoruz. Bu çocuklarımız İstanbul’u mükemmelleştirecek. Eğitime yapılan her şeyi zaruri görüyoruz ve daha fazlasını yapmak içinde gayret ediyoruz, el birliği yapıyoruz. Bu el birliğinin güzel bir sonucudur. Bu armağanınız için teşekkürlerimi ifade ediyorum” dedi.

İBB Başkanı Kadir Topbaş ise İstanbul’da en çok yatırım yapılan ilçelerin başında Başakşehir'in geldiğine dikkat çekerek, "2 katrilyon 300 trilyon civarında bir yatırım yapıldı. Daha çok işimiz var. Yakın bir gelecekte birçok insanın imreneceği bir bölge olacak. Altını çizerek söylüyorum burada yaşamaktan gurur duyacaksınız. Gelecekte belki başkalarının buraya taşınmaya gücü yetmeyecek” diye konuştu.

Konuşmasında velilere seslenen Kadir Topbaş "Biz evinizde kitap okumuyorsanız evinizde eğitimle ilgili bir çalışma yoksa, televizyon başından kalkmıyorsanız. evladım ders çalış demeniz bir şey ifade etmez. birt kere model olarak anne ve baba çok önemli. aileler bu konuda hassasiyet göstermek zorunda. ayrıca çocuklarınızın kiminle arkadaşlık yapıyor bunu bilmek zorundasınız. Hazreti Mevlana’nın çok güzel bir sözü var. 'bir cemiyetin bir toplumun bozmadığını bir arkadaş bozar'. bu bağlamda çocuğunuzun arkadaşlık yaptığı kişiyi takip etmek zorundasınız” ifadelerini kullandı.

Öğretmenlere de uyarılarda bulunan Topbaş, "Ben ilkokul 4. sınıfa kadar ben okulumda başarılı bir öğrenci değildim. Neden; bir okul müdürümüz vardı. duruşundan tipinden korkardım. Gördüğüm zaman ellerim ayaklarım titrerdi. 4 sınıftan sonra başka bir okul müdürümüz bana bir sıcaklık gösterdi yakın ilgi gösterdi okul birincisi olarak mezun oldum. Ben yaşadım bunu. Öğretmenlerin davranışı, öğrencilerin güler yüzlülüğü öğrencilere yansır. Öğretmeninin seviyorsa o öğrenci, hocasına mahcup olmamak için dersine daha fazla çalışır” şeklinde konuştu.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ise okulların yeni eğitim öğretim yılına hazırlanması için yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini anlatarak, "Milli Eğitim Bakanlığı 12 yıllık yeni bir döneme geçiyor. Elbette sancısı olacaktır ama bize gönül veren vatandaşlarla çözmeye çalışacağız" diye konuştu.

Konuşmaların sonunda okulun müdürüne Kadir Topbaş tarafından okul müdürü Taner Başaran’a gönder bayrağı ve istiklal marşı CD’si hediye etti. Ardından okulun kurdelesi kesildi. Vali ve Belediye Başkanı sınıfları teker teker gezerek öğrencilerle konuştu.

Kaynak: İHA