Patlamada Şehit Olan Piyade Onbaşı Hüseyin Gökhan Eriç'in Cenazesi İsparta'da Toprağa Verildi

Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposundaki patlamada şehit olan Piyade Onbaşı Hüseyin Gökhan Eriç'in cenazesi, Isparta'nın Yenişarbademli ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Erinç'in cenazesi, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde düzenlenen törenin ardından askeri helikopterle ilçe yakınlarındaki Ağıllaca mevkisine getirildi.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, buradan cenaze aracı ile konvoy eşliğinde Cumhuriyet Caddesi'ndeki baba evine götürüldü. Konvoya Türk bayraklarına sarılmış motosikletli gençler ve araçlar eşlik etti.

Ardından şehit Erinç'in tabutu asker tarafından omuzlarda taşınarak evin avlusuna konuldu. Burada şehidin babası Selahattin, annesi Güldahe, abisi Serkan Eriç ve yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi.

Şehit babası Selahattin Eriç, ''Hiç kimse üzülmesin, ağlamasın. Ben evime geldiği için dua ediyorum. Artık sakin olacağız. Evimize getirdik ya, Allah'ımıza binlerce şükürler olsun'' dedi.

Şehit kardeşinin tabutuna sarılan Serkan Eriç de kimseden ağlamamasını, kardeşi için dua edilmesini istedi.

Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'ndaki Merkez Camisi'nde düzenlenen törene şehidin ailesi ve yakınları ile Isparta Valisi Memduh Oğuz, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, AK Parti Isparta Milletvekilleri Recep Özel ile Süreyya Sadi Bilgiç, MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Piyade Onbaşı Hüseyin Gökhan Eriç'in cenazesi, kılınan cenaze namazından sonra ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Öte yandan, şehidin Antalya'da yaşayan abisinin 3 gün önce doğan çocuğuna şehidin isminin verildiği öğrenildi.

Muhabir: Durmuş Genç

Yayıncı; Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA