Ak Parti Tokat Milletvekili Aslan Açıklaması

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, ''Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ballıca Mağarası ile ilgili çalışmaları kendisi yürütme kararı aldı'' dedi.

Aslan, DSİ'de yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Tokat'a yaptığı ziyareti değerlendirdi. Bakan Eroğlu'nun, il koordinasyon toplantısında Ballıca Mağarası ile ilgili yaptığı açıklamalara değinen Aslan, Ballıca Mağarası'nın özel bir işletme tarafından işletildiğini ancak Bakan Eroğlu'nun talimatıyla artık Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından işletileceğini belirtti.

Aslan, şunları kaydetti:

''Koordinasyon toplantısında sayın Bakanımız, Ballıca ile ilgili Son durumu öğrendikten Sonra talimat vererek 'İşletmeci ile olan sözleşmeyi fesih edeceksiniz. Burayı Bakanlık olarak biz işleteceğiz' dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ballıca Mağarası ile ilgili çalışmaları kendisi yürütme kararı aldı. Bakan bey sadece mağara işletmeciliği değil aynı zamanda Ballıca Mağarası'na giden yolun yapılacağını, gerekirse restoran yapılacağını ve Ballıca Mağarası'nın sağlık turizmine kazandırılacağını söyledi.

Tokat'ın bir hazinenin üstünde oturduğunu da belirten Bakanımız, Ballıca Mağarası'nı değerlendirip hem Tokat'a hem de Türkiye'ye kazandırılacağını da söyledi.

Bu bizim için çok önemli bir gelişmeydi. Farklı projelerle orayı daha da güzelleştirerek turizme açma ve sağlık turizmini orada hayata geçirme noktasında inşallah güzel çalışmalar yapılacak. Dün sayın Bakanımızın Tokat ziyareti bizim için çok verimli bir ziyaret oldu. Ben tekrar sayın Bakanımıza çok teşekkür ederim.''

Muhabir: Zehra Aydın

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA