Selde Yıkılan Köprü Yeniden Yapıldı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Kurşunlu beldesi ile Çitli, Küçükyenice köyü ve Eymir köylerinin ortaklaşa kullandıkları ve yaklaşık 10 yıl önce selde yıkılan köprü yeniden yapıldı.

Selde Yıkılan Köprü Yeniden Yapıldı
Geçen mayıs ayında çalışmaları başlayan ve 5 ayda tamamlanan Çitli köprüsünün yaklaşık 1 milyon liraya mal olduğu bildirildi.

Köprünün açılış töreninde konuşan Çitli Muhtarı Mustafa Yılmaz, 10 yıl önce sel felaketinde köprünün yıkıldığını belirterek, "10 yıldan beri köprümüzün yapılmasını bekledik. Ama hiç bir zaman yetkililere emrivaki yapmadık. Siyasilerimiz, il genel meclisi üyelerimizle güzel iş birliği yaptık. Bugün de arzu ettiğimiz neticeye ulaştık. Köprümüz, köyümüz için çok hayati önem taşıyor. Çevre köylerle bağlantımızı sağlayan bir yerde. 100-200 metre ilerideki arazilerimize gidemiyorduk. Köprümüzün hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik ise, "Köprümüz yaklaşık 1 milyon liraya mal oldu. Burada sulama sistemimizin de büyük bir bölümü tamamlandı. Özel idare vatandaşlarımız için vardır" diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de, "2004 yılında İnegöl'de kangren haline gelmiş olan Cerrah ve Çeltikçi köprülerinin yapılması ile bir devrim olmuştu. Birçok kazalarında meydana geldiği, çözüme kavuşturulamayan iki köprünün yapımı ile yerel iradenin gücünü göstermeye başlamıştık. Cerrah ve Çeltikçi köprülerimiz, en çabuk şekilde hizmete alınan iki köprüydü. Öte yandan, alt yapı çalışmaları, asfaltlar, tarımda sulama ile hayvancılıkta kalkınma hamleleri ile birçok hizmet yapıldı. Bunun karşılığında milletimiz bize özellikle İnegöl'de ciddi destek verdi. Çitli köyümüzde de çok elzem olan 52 metre uzunluğunda güzel bir köprüyü hizmete açmış bulunmaktayız. Köyün tamamı parke taşıyla donatılmış. Zirai sulamada sona gelinmiş. İki hizmetin de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan köprü gezilerek incelendi. İncelemelerin ardından köprü üzerinde kurulan masalarda katılanlara muhtarlık tarafından etli pilav ikramında bulunuldu .
Kaynak: İHA