Saadet Partililer, ‘Müslümanların Masumiyeti’ Filmini Protesto Etti

Saadet Partisi İstanbul İl Teşkilatı üyesi bir grup, Müslümanlar arasında tepkiye sebep olan, ‘Müslümanların Masumiyeti’ filmini ve ABD'yi protesto etti.

Saadet Partililer, ‘Müslümanların Masumiyeti’ Filmini Protesto Etti
Saadet Partili grup, Cuma namazının adından Fatih Camii önünde toplandı. ABD'li bir yapımcı tarafından çektirilip, geçtiğimiz günlerde fragmanı internet sitelerine düşen 'Müslümanların masumiyeti' filmini protesto etmek için toplanan grup, 'Kahrolsun ABD, kahrolsun İsrail' şeklinde sloganlar attı.

'Yaşanan kaosun sorumlusu Amerika, İsrail ve ırkçı emperyalistlerdir' yazılı pankart açan grup adına, Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı İsmail Acar konuşma yaptı. Dünyanın Müslümanlara saygı duymadığını belirten Acar, “İslam’ı savaş dini olarak tanıtan film de Müslümanlara açıkça hakaret ediliyor. Bu film Hz. Peygambere yapılan ne ilk ne de son saygısızlık. Yıllardır sürdürülen diyalog çalışmaları, İslama ve peygamberine yapılan saygısızlığı azaltmıyor. Aksine arttırıyor. Son olarak yapılan diyalog çalıştayına çok sayıda katılımcı oldu. Katılımcılar arasında Hiristiyan ve Yahudi din adamları vardı. Film bu çalıştayın olduğu günlerde gösterime girdi.” açıklamasını yaptı. Protesto gösterisine katılan gurup salavatlar getirdikten sonra sessizce dağıldı .