İngiltere Büyükelçiliği'nden Bir Heyet Bağlar Belediyesi'ni Ziyaret Etti

İngiltere Büyükelçiliği Küresel Sorunlar Daire Başkanı Peter Spoor ve Projeler Bölüm Başkanı Serra Çetin, Bağlar Belediyesi'ni ziyaret etti.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Spoor ve Çetin, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran ile makamında görüştü.

Heyete ilçe sorunları ve belediye olarak hazırladıkları projelere ilişkin bilgi veren Baran, daha önce de İngiltere Büyükelçiliği'nin katkılarıyla gençlere yönelik bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Baran, belediye olarak başta eğitim, kültür, sanat, sosyal ve sportif etkinlikler olmak üzere birçok alanda projeler geliştirerek çocuklara umut olmaya çalıştıklarını ifade ederek, ''Bağlar ilçesinde ekonomik, sosyal, eğitsel ve kentsel birçok sorun söz konusu. 90'lı yıllarda zorunlu göçün yoğun yaşandığı bir ilçe olması itibariyle amacımız ilçeyi kentsel açıdan daha iyi bir konuma getirmektir. Bireysel ve mesleki kapasiteyi arttırmaya yönelik geliştirdiğimiz projelerle gençlerimize ve kadınlarımıza, toplumsal yaşama katılım ve toplumsal statülerinin yükselmesi noktasında katkı sağlamaya çalışıyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliği yaklaşımını gözeten bu projelerle bu kesimlerin bilgi ve becerilerini hayata geçirmeye dönük çalışmalar yapıyoruz'' dedi.

Spoor, ziyaretin sonunda Diyarbakır ve bölge illerine sosyal ve ekonomik anlamda destek sunmak istediklerini, bu amaçla da çeşitli görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Muhabir: Sema Kaplan

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
Kaynak: AA