Hatay Valiliği, ‘ambulansla Silah Taşındı’ İddialarını Yalanladı

Hatay Valiliği, Sağlık Bakanlığı’na ait ambulanslarla Özgür Suriye Ordusu’na silah taşındığı yönündeki iddiaları yalanladı.

Valiliğin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, tüm ambulansların 112 Komuta Kontrol Merkezi’nden GPS sistemi (Araç Takip Sistemi) ile takip edildiği ve basında çıkan haberlerin ardından yapılan incelemede, herhangi bir ambulansın kesinlikle sınır ihlali yapmadığı belirtildi.

Ambulansla çalışan sağlık ekibinin hukuken ve fiilen silah veya mühimmat taşımasının mümkün olamayacağının vurgulandığı açıklamada şunlar kaydedildi:

“Sağlık Bakanlığı’na ait bir ambulans olduğu söylenmesine rağmen, ambulansın Sağlık Bakanlığı’na ait olduğunu gösterir herhangi bir emare olmadığı gibi personelin üniforma renginin farklı oluşu da iddianın ciddiyet düzeyini göstermektedir. Fotoğrafta mühimmatla ilgili kısımda yer alan görüntülerdeki silahların boyutlarından ve fizik kurallarına uymayan duruşundan fotomontaj ve yerleştirme olduğu değerlendirilmektedir. Bu tür iddialar, tek amacı insan sağlığını düşünmek ve büyük bir özveri içerisinde insanlık için hizmet etmekten başka çabası olmayan sağlık personeline yapılmış haksızlıktır.”
Kaynak: İHA