ESOGÜ’lü Hekim Adayları Beyaz Gömleklerini Giydi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi’nin 40.Dönem öğrencileri geleneksel “Beyaz Gömlek Giyme Töreni” ile hekimlik mesleğine ilk adımlarını attılar.

ESOGÜ’lü Hekim Adayları Beyaz Gömleklerini Giydi
Prof. Dr. Necla Özdemir Toplantı Salonu'nda yapılan etkinliğe Tıp Fakültesi’nin yeni öğrencilerinin yanı sıra öğretim üyeleri ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Tören, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin İlhan’ın konuşmasıyla başladı.

Bu yıl 175’i yerli ve 15’i de yabancı olmak üzere 190 öğrencinin fakülteye kayıt yaptırdığını belirten Prof. Dr. İlhan, yerli öğrencilerin 61 değişik ilden, yabancı öğrencilerin ise 8 farklı ülkeden geldiğini ifade etti.

Yeni kayıtlarla ilgili genel bilgiler verdikten sonra öğrencilere seslenen Prof. Dr. İlhan “Yaşamınızda yeni bir dönem başlıyor. Elbette bu mutlu gününüzde en büyük kıvanç ve onur sizlere büyük emekler veren ailelerinize ait. Sizler burada alacağınız eğitimle bilimsel düşünceyi kendinize rehber edinerek iyi tanı ve tedavi uygulayan, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı hekimler olacaksınız. Sizler ülkemizin bu güzide fakültesinde olduğunuz için çok şanslısınız. Bugün saflığın, temizliğin ve dürüstlüğün timsali olan beyaz gömlekleri giydiğiniz andan itibaren tıbbiyeli olacaksınız. Hekimlik insanı sevme sanatıdır. Hipokrat’a sadık kalın ve önlüğünüzün beyazını hiç kirletmeyin” dedi.

ESOGÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Adnan Konuk ise ESOGÜ Tıp Fakültesi’nin uluslararası başarılara imza atmış geniş bir öğretim üyesi kadrosuna ve zengin bir teknik donanıma sahip olduğunu belirterek "İnsani gelişmişliğin 3 önemli kriterini ise uzun ve sağlıklı yaşam, kabul edilebilir seviyede sağlık hizmetleri ve ulaşılabilir eğitim imkanlarına sahip olma şeklinde sıralayarak sağlığın Kaliteli Yaşam ve gelişmişlikteki önemine dikkat çekti. Öğrencilere selenen Prof. Dr. Adnan Konuk “Ülkemizin gelecekte sizlere çok ihtiyacı olacaktır çünkü refah ve eğitim seviyesinin yükselmesi, sağlık konusundaki beklentileri de artıracaktır. Bu yüzden çok önemlisiniz ve şimdiden sizlere büyük görevler düşeceğini bilmenizi istiyorum” diye konuştu.

Prof. Dr. Konuk sözlerini “Ben ileride ESOGÜ’lü olmaktan gurur duyacağınıza inanıyorum” diyerek tamamladı.

Konuşmaların ardından genç hekim adaylarına öğretim üyeleri tarafından beyaz gömlekleri giydirildi. Daha sonra öğrenciler “Genç Tıbbiyeli Andı”nı okudu. Törenin ardından öğrenciler Atatürk Anıtı önünde anı fotoğrafı çektirdiler .
Kaynak: İHA