Vali Tepe İle Kars’ın Jeopolitiği Konuşuldu

Kars Stratejik Araştırmalar Merkezi, Kars’ın yeni Valisi Eyüp Tepe’yi makamında ziyaret ederek, Kars’ın jeopolitiği, stratejik önemi, gelişmesi ve kalkınması ile ilgili fikir teatisinde bulundular.

Vali Tepe İle Kars’ın Jeopolitiği Konuşuldu
Vali Eyüp Tepe, Kars’ta Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin kurulmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Tepe; “Globalleşen dünyamızda elbette ki bir çok Stratejik Araştırmalar Merkezi var; fakat ülkemizin serhat şehri olan güzel Kars’ımızda böyle anlamlı bir merkezin kurulması doğrusu beni ziyadesiyle memnun etmiştir, bu merkez Doğu Anadolu Bölgesi’nde bir ilktir, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Kars Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı A. Erbil Hüryurt ise merkez hakkında bilgiler vererek, amaçlarının; Kars’ın ikili ve çok taraflı uluslar arası ilişkilerine, jeopolitik, siyasi, ekonomik, teknolojik, çevresel, sosyal ve kültürel problemlerine yönelik olarak araştırmalar yapmak, karar alıcılara milli menfaatler doğrultusunda, gerçekçi, dinamik çözüm önerileri, karar seçenekleri ve politikalar sunmak olduğunu kaydetti.

Kars’ta ve bölgedeki gelişmeleri yakından takip edeceklerinin altını çizen A.Erbil Hüryurt, geleceğe yönelik öngörülerde bulunarak; siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmelerin yakından izlenmesi, nesnel açıdan çözümlenmesi, uluslararası bölgesel politika konularının daha sağlıklı kavranması ve uygun pozisyonların alınabilmesi amacıyla, kamuoyuna ve karar alma mekanizmalarına aydınlatıcı bilgiler sunarak; farklı hareket seçenekleri içeren fikirler üreteceklerini belirtti.

Etkin çözüm önerileri oluşturabilmek için farklı disiplinlerden gelen, alanında yetkin araştırmacıların ve entellektüellerin nitelikli çalışmalarını da teşvik edeceklerini belirten Hüryurt, Vali Eyüp Tepe’ye merkezin çalışma planlarını anlattı.

Ziyarette, Kars Stratejik Araştırmalar Merkezi Bilge Adamlar Kurulu Üyesi Aşık Ensar Şahbazoğlu, Vali Eyüp Tepe’ye ozan dilinde bir dörtlükle “hoş geldiniz” derken, Başkan Yardımcısı Güven Akdeniz, Genel Sekreter Ramazan Karakelle, Merkez Müdürü Yıldırım Öztürkkan, Strateji Kurulu Başkanı Av. Nahide Aynur Ahmetoğlu da ziyarette hazır bulunarak, Kars ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundular .
Kaynak: İHA