Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem Açıklama Yaptı

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, ''Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası ve diğer organizasyonlarla Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir destek alıyoruz'' dedi.

Erdem, çeşitli etkinliklere katılmak üzere geldiği Havza'da, Fatih Projesi'nin de uygulandığı Havza İmam Hatip Lisesi'nde incelemelerde bulundu. Okul müdürü Dursun Dursun'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Erdem, 120 yataklı öğrenci yurdunun su basmanı inşaatını yaptıran iş adamı Ali İkiz ile görüştü.

Orhan Erdem, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Fatih Projesi kapsamında 11 milyon öğrenciye tablet bilgisayar dağıtılacağını, her sınıfa akıllı tahta yerleştirildiğini söyledi.

Gelişmiş ülkelerdeki eğitim süresinin ortalama 13, 14 ve 15 yıl olduğunu anımsatan Erdem, şunları kaydetti:

''Halkımızın desteğine çok ihtiyacımız var. 12 yıllık kademeli eğitim öncesi 30 milyar lira ihtiyacımız vardı eğitimde ihtiyaçlarımızı gidermek için. Bu daha da arttı. Çok şükür eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası ve diğer organizasyonlarla Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir destek alıyoruz. Örneğini görüyoruz, su basmanını yaptıran hayırseverler gibi. Gelişmiş ülkeler bile tasarrufa giderken Türkiye durmadan hamleler yapıyor.''

Konuşmaların ardından okuldaki sınıflarda akıllı tahtaları inceleyen Erdem, ''Yeniden öğrenciliğe özendirecek günlere doğru gidiyoruz'' diye konuştu.

Daha sonra Kavak'ta yaptırılacak Anadolu İmam Hatip Lisesi için Kavak Öğretmenevi bahçesinde protokol törenine katılan Erdem, son 10 yılda 170 bin derslik yapıldığını, bunun yüzde 30'unu hayırseverlerin yaptırdığını vurguladı.

Konuşmaların ardından Kavak Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Eğitim Kurumları Yaptırma, Yaşatma ve Öğrencilerini Koruma Derneği Başkanı Ramazan Atıcı, Samsun Vali Vekili Hasan Özhan ile Bakan Yardımcısı Erdem protokol imzaladı.

Muhabir: Özgür Uyaroğlu - Mustafa Günay / Fatma Kalay

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA