Kent Merkezindeki 3 Ayrı Operasyonda 532 Kilo 750 Gram Esrar Ele Geçirildi

Diyarbakır'da düzenlenen 3 ayrı operasyonda 532 kilo 750 gram esrar ele geçirildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin KOM Şube Müdürlüğünde basın toplantısı düzenledi.

Kent merkezinde uyuşturucu madde kaçakçılığı ve ticareti yapan şahıs ve organizasyonlara yönelik son bir hafta içerisinde 3 ayrı operasyon yapıldığını ifade eden Sağlam, 8 Eylül'de bir evde yapılan aramada 192 kilo 300 gram esrar, 9 milimetre çapında 655 fişek, 7,65 milimetre çapında 32 fişek ve 7,62 milimetre çapında 385 fişek ile G3 mermisi ele geçirildiğini söyledi.

Sağlam, 11 Eylül'de gerçekleştirilen iki ayrı operasyon kapsamında ise terk edilmiş vaziyetteki bir araç içerisinde 233 kilogram esrar ele geçirildiğini ifade ederek, ''Ekiplerimizin yaklaşık bir aydır takibindeki operasyonel çalışmanın sonucunda biri bir ikamette yapılan aramada ise 107 kilo 450 gram olmak üzere gerçekleştirilen 3 ayrı operasyonda toplam 532 kilo 750 gram kubar esrar ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında yakalanan ve adli makamlara sevk edilen 3 şüpheli şahıstan biri tutuklandı. Olayla bağlantılı olduğu tespit edilen 2 şüpheli şahsın yakalanmasına çalışılıyor'' dedi.

-Örgüt büyük rant sağlıyor-

Gazetecilerin, uyuşturucu maddenin terör örgütü ile bağlantısının olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine Sağlam, ''Belki tamamı terör örgütüne gitmiyor ama, örgüt büyük rant sağlıyor. Bu bir Kürt meselesi değil, rant meselesidir'' diye konuştu.

Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile Antalya'ya atandığını anımsatan Sağlam, bugün Antalya'daki görevine başlamak için kentten ayrılacağını söyledi.

Sağlam, Diyarbakır'a severek ve isteyerek geldiğini, burada iyi bir ekip oluşturarak büyük başarılara birlikte imza attıklarını ifade ederek, Diyarbakır'ı özleyeceğini ancak Antalya'da da ortak akılla iyi hizmetler yürüteceğini kaydetti.

Muhabir: Nail Kadırhan / Sema Kaplan

Yayıncı: Şükran Yücel
Kaynak: AA