Kars’a Yeni Atanan Öğretmenlere Uyum Semineri

Vali Eyüp Tepe, Kars’a yeni atanan öğretmenlere, “Doğan görünümlü, Şahin” olmamaları gerektiğini söyledi.

Kars’a Yeni Atanan Öğretmenlere Uyum Semineri
Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda Kars’a ataması yapılan 398 öğretmene yönelik düzenlenen uyum seminerinde konuşan Vali Eyüp Tepe, kendini yenileyememiş, bu kadar hızlı değişen çağda, genç olmasına rağmen tabiri caizse emeklilik olmuş insanları gördüğünü belirtti.

Kendisini görüntüleyen basın mensuplarına yönelik, “değerli arkadaşlar psikolojik baskı yapıyorsunuz”, “yani siz varken ister istemez böyle tetikte gibiyim” diyerek takılan Vali Eyüp Tepe, genç öğretmenlere nasihatlerde bulundu.

Vali Tepe; “Her zaman söylüyoruz, bugünde söyleyeceğim. Tabi ilk heyecan çok önemlidir. O ilk heyecanı son günde de eğer muhafaza ediyorsak başarılı bir iş hayatına sahibiz demektir. O manada sizleri bugünkü heyecanla, burada yapacağınız görev sürenizin son gününe kadar devam etmenizi bir valiniz olarak öncelikle arzu ediyorum, istiyorum ve talep ediyorum. İnşallah beraber burada Kars’ımıza, Karslımıza, evlatlarımıza güzel hizmetler yapmayı imkan verir inşallah” dedi.

Tecrübenin meslekte çok önemli olduğuna dikkat çeken Vali Eyüp Tepe; “Evet değerli arkadaşlar öncelikle tabi bir valiniz olmanın ötesinde belki turnikeye erken giren, sizlerden yaklaşık 20 sene önce memuriyet hayatına giren bir ağabeyiniz olarak tabii ki bazı tavsiyelerimiz olacak. Bu tavsiyelerimizi sizlerle paylaşmaktan ben şahsım adına onur duyarım. Ama bazıları için belki çok erken, ama şunu söyleyeyim; kesinlikle arkadaşlar tecrübe meslekte önemli ama biraz önce arz ettiğim gibi heyecan çok çok daha önemlidir” diye konuştu.

“DOĞAN GÖRÜNÜMLÜ ŞAHİN OLMAYIN”

Yaklaşık 20 senelik meslek hayatımda belki ilk valiliğim olsa da tabi kaymakamlıklarımız var diyen Tepe; “Gittiğimiz aman bakıyorum ki, kendisi genç görünümlü, doğan görünümlü şahin gibi, içi yani fosilleşmiş arkadaşlarımız. Kendilerini yenileyememişler. Buna tabi “Köylü Milletin Efendisi” kavramını bir tarafa bırakarak onu muhakkak dikkate alarak. Ama şunu söylemek istiyorum. Köyleşme süreci yaşayan ve kendini yenileyememiş bu kadar hızlı değişen çağda genç olmasına rağmen tabiri caizse emeklilik olmuş arkadaşlarımızı görüyorum. Dolayısıyla bunu tabi zaman zaman söylüyorum. Yani bizler doğan görünümlü şahin olmayalım. Gençliğimiz dinamizmimizi bir atom gibi etrafımızda, ışık gibi ya da etrafımıza verelim. Sizler şuanda dopdolu olarak geldiniz mesleğinizin en dolu zamanını seçtiniz ama bu doluluğunuzu hep muhafaza etmelisiniz. Yani bu şarj boşalmamalı. Bu şarjı boşaltmamanız lazım. Bu anda bizim en büyük sıkıntımız bu arkadaşlar. Hayatın insanlara ne getireceğini bilemeyebiliriz. Zaman zaman bazı ufak tefek sorunlarla karşılaşabiliriz. O sorunları lütfen büyültmeyelim. Çözümü olmayan sorun yoktur” şeklinde konuştu.

Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda düzenlenen uyum seminerine Kars’a ataması yapılan 398 öğretmen katıldı.

Seminerde Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Yenice, bilgi ve birikimini öğretmenlere paylaştı. Eğitim Semineri Pazar günü tamamlanacak .
Kaynak: İHA