Handüzü Yaylası'na Tabiat Parkı İçin Çalışmalar Başladı

Güneysu Kıbledağı Kent Ormanı'nda Tabiat Parkı yapılması düşünülen Handüzü Yaylası'nda yapılacak teleferik projesi çalışmaları başladı.

Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Milli Parklar Bölge Şube Müdürü Ayşenur Yaşar Şavşatlı ve Rize Şube Müdürü Cüneyt Aloğlu Kıbledağı Kent Ormanı ve Handüzü Yaylası'nda incelemelerde bulundu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Kent Ormanı'ndan Handüzü Yaylası'na ulaşımı sağlayacak olan teleferik projeleri için etüt çalışmalarının başladığını söyledi.

Yapısal olarak çok güzel ve bozulmamış bir doğal ortamın yaşandığı Kıbledağı'ndan Rize'ye en yakın yayla konumunda bulunan Handüzü Yaylası'na ulaşımın teleferik yolu ile yapılabileceğini belirten Bulut, ''Handüzü Yaylası'nda yaptığımız incelemelerden sonra doğal yaşam alanı itibari ile buranın Tabiat Parkı yapımına uygun olduğunu gördük''dedi.

Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder ise Güneysu'nun özellikle turistik açıdan son dönemde büyük bir gelişme kat ettiğini belirterek, ''Kıbledağı'nda yapımı sürmekte olan Kent Ormanı'na sadece Rize'den değil tüm ülkeden ziyaretçi geliyor. Güneysu merkezden Kıbledağı Kent Ormanı'na ve oradan Handüzü Yaylası'na yapılması planlanan Tabiat Parkı ile Rize eşsiz bir doğal ortama sahip olacaktır.''dedi.

Muhabir: Mustafa Nezif Karslı

Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA