Büyükşehir Belediyesi, ''eurosolar Türkiye Başarı Ödülü''ne Layık Görüldü

Büyükşehir Belediyesi, güneş enerjisiyle hayata geçirdiği projeler nedeniyle ''Eurosolar Türkiye Başarı Ödülü''nü almaya hak kazandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, temiz enerji konusunda gurur veren yatırımlarının meyvelerini topladıkları ifade edildi.

Eurosolar Avrupa Yenilenebilir Enerji Birliği'nin her yıl 10 farklı kategoride yenilebilir enerji kaynaklarının etkili ve yenilikçi uygulamalarını ödüllendirmek için verdiği Avrupa Güneş Ödülü'ne yerel yönetimler bazında Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin layık görüldüğü bildirilen açıklamada, İstanbul'da düzenlenecek törenle Antalya ve Diyarbakır büyükşehir belediyelerine ''Eurosolar Türkiye Başarı Ödülü''nün verileceği kaydedildi.

Açıklamada, Büyükşehir Belediyesi'nin Güneşev ve Ekolojik Eğitim Merkezi, Atatürk Kültür Parkı'nın Güneş Enerjisi ile Aydınlatılması ve Güneş Enerjili Akıllı Durak projeleriyle 2012 Eurosolar Türkiye Güneş Başarı Ödülü'nü almaya hak kazandığı ifade edildi.

Ödül töreni, 17 Eylül Pazartesi günü İstanbul'da düzenlenecek Yüzde 100 Yenilenebilir Enerji ve Yerel Yönetimler Konferansı'nın ardından gerçekleştirilecek.

Muhabir: Yusuf Karadağ

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA