Kırşehir TSO, Yeni Bir Projeye Daha Ortak Oldu

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası, İtalya Teknobirlik Park’ının sahibi olduğu 'Avrupa Endüstriyel İlişkilerini Geliştirmek İçin Uzmanlık Köprüleri' adı altında yapılan projeye ortak oldu.

Proje, Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası, AHİ-KA, Ankara Belediye Birliği ve Nevşehir Belediyesi ortaklığı ile hayata geçirilecek.

Proje ile ilgili bilgi veren Kırşehir TSO Başkanı Müfit Göçen, “Bu proje İtalya, Fransa, Türkiye ve Slovenya arasında endüstriyel ilişkileri geliştirmeyi amaçlamaktadır. Proje kapsamında tarım, yenilenebilir ve alternatif enerji kaynakları, orman ürünleri ve mobilya hakkında elde edilen bilgiler takas edilip, yerel ve bölgesel ekonomilerin gelişmesine katkı sağlanacaktır. Endüstriyel ilişkilerde işbirliği için Avrupa protokolünün hazırlanması ve proje sürecinde yapılan uygulamaları kapsayan Avrupa kitapçığı etkili ve sürekli işbirliklerine fırsat verecektir.” dedi.

Projenin asıl amacının yerel otoritelere, kalkınma ajanslarına, araştırma merkezlerine ve bölgelerindeki vatandaşlara veyahut işletmecilere için sosyo-ekonomik performanslarını arttırmaları konusunda güç ve şans vermek olduğunu kaydeden Göçen, Proje kapsamında ana hedeflerini sıraladı.

Hedefler, yenilenebilir ve alternatif enerji kaynakları yaratmak, bunları güçlendirmek ve yaygın hale getirmek. Uluslararası bir birlik oluşturarak ve bu birlikte vatandaşlarımızın da yer almasını sağlayarak şehirlerde yeşil alanların çoğalmasını sağlamak, yeşil alanları arttırmak. Toprağın değerinin farkına varılması, çevresel yatıştırma, karbondioksit oranının azalmasına yardımcı olma, enerji kullanımı için biyolojik yakıt üretimi ve mobilya üretimi için kaliteli kereste elde edilmesi. Meyve, sebze, tahıl, mandıra ürünleri gibi ürünlerin direkt olarak üreticilerden satın alınması ve üreticilerin daha çok kazanması .
Kaynak: İHA