Eurogroup Toplantısı Cuma Günü Güney Kıbrıs'ta Yapılacak

Avrupa Birliği'ne üye devletlerin ekonomi ve maliye bakanlarının olağan toplantısı çerçevesinde gerçekleştirilecek olan “Eurogroup” toplantısı, Cuma günü Rum kesiminde yapılacak.

Rum Alithia gazetesi, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi ve AB Komiseri Olli Rehn’in Eurogroup toplantısı için Güney Kıbrıs’a gideceklerini aktardı. Gazete, Güney’de yapılacak olan Eurogroup toplantısında, Yunanistan ve İspanya ile ilgili konuların ele alınacağını da kaydetti.

Politis gazetesi ise IMF Başkanı Christine Lagard’ın, Eurogroup Başkanı Jean Claude-Juncker’in daveti üzerine, 14-15 Eylül tarihlerinde Güney Kıbrıs’ta yapılacak olan AB Ekonomi ve Maliye Bakanları gayri resmi toplantısına katılmak üzere Rum kesimini ziyaret edeceğini yazdı.Haberde, Lagard’ın Rum ve Avrupalı yetkililerle yapması beklenen görüşmelerde, Avrupa’daki ekonomik kriz, aynı zamanda Rum tarafının IMF ile yaptığı görüşmelere ilişkin meseleleri ele almasının beklendiğini ekledi .