Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı

Büyükşehir Belediye Meclisi, gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere toplandı.

Belediye Meclis Salonu'nda Mehmet Savruk başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, bazı nazım imar plan tadilatı taleplerinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ilçe belediye meclislerinin aldığı kararlar görüşülerek kabul edildi.

Meclis, Kepez ve Erkilet ilk kademe belediyelerine bağlı Emmiler, Taşhan ve Çevril orman köylerinin imar mevzuatı ve hizmetleri yönünden Kocasinan Belediyesi'ne, Yazyurdu orman köyünün ise Talas Belediyesi'ne bağlanması taleplerini de kabul etti.

Toplu taşıma araçlarının engelliler ve refakatçileri için ücretsiz olması hususunda hazırlanan plan ve bütçe komisyonu raporu da görüşüldü. Çalışmalar devam ettiği için konunun yeniden tetkik ve incelenmek üzere komisyona havale edilmesine karar verildi.

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı ile Sivil Savunma Uzmanlığı'nın Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu raporları ve Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı'nca yeniden düzenlenen çalışma yönetmeliği de mecliste görüşülerek kabul edildi.

Mecliste, 23-27 Eylül tarihleri arasında Kazakista'nın Pavlador kentinde kardeş şehir protokolü imzalamak ve görüşmelerde bulunmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Meclis üyeleri Memduh Büyükkılıç, Rifat Yıldırım, Ahmet Herdem, Zekeriya Karayol, Turan Türküm ve Şaban Solmaz'ın görevlendirilmeleri talepleri de görüşülerek onaylandı.

Muhabir: Hakan Can Şahin

Yayıncı: Mustafa Yıldız
Kaynak: AA