Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 9. Kültür ve Sanat Günlerinin finalinde sahne alan protest müziğin öncüsü Selda Bağcan hayranlarını coşturdu.

Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri
1 Eylül Dünya Barış Gününde başlayarak 9 Eylül’de sona eren 9. Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri izleyenlerin kolay kolay unutamayacakları bir final ile sona erdi. Konser veren Selda Bağcan binlerce hayranına unutamayacakları bir gece yaşattı.

Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, 9 gün süren kültür ve sanat maratonuna Selda Bağcan gibi bir sanatçıyla veda etmenin kendisi için büyük anlam taşıdığını vurguladı. Yıllar önce bakkaliye işleten babasının kendisine hediye ettiği 45’lik bir plakla Selda Bağcan ile tanıştığını anlatan Türközen, Kültür ve Sanat Günlerinin aynı zamanda Ayvalık’ın düşman işgalinden kurtuluşu olan 15 Eylül tarihinde yapılması gereken kutlamalarla birleştirilerek daha görkemli bir hale getirildiğini kaydetti.

Ardından sahneye gelen Selda Bağcan, slov parçalarla binlerce izleyeninin yüreklerini dağladıktan sonra, hareketli parçalarla da herkese halay çektirdi.

Birkaç yıl önce Londra'da verdiği konserle dünyanın dikkatini çeken Selda Bağcan’ın Ayvalık’taki konserinde, sanatçıyı kadim dostu Türk pop müziğinin Unutulmaz sesi Seyyal Taner de yalnız bırakmayarak şarkılarına eşlik etti. Bağcan‘Sivas’ın Yolları’ adlı türküyü seslendirmeye başladığı esnada bazı seyirciler sahneye fırlayarak davul-zurna eşliğinde halay çekti.

Güneydoğudan gelen şehit haberlerine rağmen konserlerin iptal edilmemesini isteyen Bağcan, “Terör örgütünün istediği budur. Yaptıkları eylemlerle hem yüreklere acı verip, diğer yandan da organize edilen konserlerin iptal edilmesini istemektedirler. Onlara pirim vermemek adına konserleri iptal etmemek gerekir” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA