İef'e Katılan Yabancı Ülke Delegasyonuna İzmir'in Expo 2020 Adaylığına Yönelik Resepsiyon Verildi

İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Enternasyonal Fuarı'na katılan yabancı ülke delegasyonlarına, kentin EXPO 2020 adaylığına yönelik resepsiyon verdi.

Vali Kıraç'ın ev sahipliğinde, İzmir Tarih ve Sanat Müzesi'nin bahçesinde verilen resepsiyona, İzmir Enternasyonal Fuarı'na katılan ülkelerin, aralarında bakan, bakan yardımcıları ve büyükelçilerinin bulunduğu delegasyonlarının yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş katıldı.

Kıraç, resepsiyonda, konuk delegasyonun bu yıl 81'incisi düzenlenen İEF'nin tarihine tanıklık ettiğini belirterek, şunları söyledi:

''Dev bir miras niteliğindeki İzmir Enternasyonal Fuarı, gelecek vizyonda İzmir'i daha üst bir seviyeye çıkarma fırsatı sunmaktadır. İzmir'in aday olduğu EXPO 2020 ile fuarımız birbirlerini tamamlamaları açısından ayrılmaz bir bütünlük oluşturacaktır. EXPO 2020'ye aday olan İzmir'in bu konudaki en önemli avantaj ve en güçlü referanslarından birisi İzmir Enternasyonal Fuarı'dır. İzmir Enternasyonal Fuarı gibi büyük organizasyonlara imza atan İzmir, aday olduğu EXPO 2020'yi en iyi şekilde organize edecektir.''

EXPO'nun dünyanın en büyük uluslararası organizasyonu olduğunu ve İzmir'in 2020 yılında düzenlenen EXPO'ya, ''Herkes için sağlık'' ana temasıyla aday olduğunu hatırlatan Kıraç, Türkiye'nin son yıllarda sağlık alanında önemli reformlar gerçekleştirdiğine dikkati çekti.

Kıraç, İzmir olarak EXPO 2020'yi sadece 6 aylık bir sergi olarak düşünmediklerine değinerek, şunları kaydetti:

''EXPO, dünyada sağlık hizmetlerini iyileştirmek, daha geniş kesimlere erişim sağlamak başlatacağımız bu yolculukta bir durak olacak. Türkiye'nin özellikle son 10 yılda sağlık alanında yapmış olduğu refomları dünya ülkeleriyle paylaşmak istiyoruz. Bu alandaki pratik uygulamaları birlikte yapmak istiyoruz. Özellikle Afrika ülkelerinde Türkiye olarak olmayı bir insani görev olarak görüyoruz. Temamızı sağlık olarak seçmemizin sebebi dünyada insanların en önemli sorununun sağlık olmasıdır.''

Muhabir: Ali Rıza Karasu / Ufuk Kırabalı

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA