PKK Ders Notları İle İlgili Dinlenen Tanıktan Çelişkili İfade

Ergenekon davasında tanık olarak dinlenen Albay Ceyhan Karagöz, Gaziantep'te yüzbaşı olarak görevli bulunduğu 1994 yılında kendisi tarafından hazırlandığı iddia edilen PKK ders notu ile ilgili ifade verdi.

Karagöz, notların personelin ve öğrencilerin bilgilendirilmesi amacıyla hazırlanan bir ders notu olduğunu, kendisinin hazırlamadığını, sadece imzaladığını söyledi.

Karagöz'ün, imzaladığını söylemesine karşın sanık Perinçek'in ders notunun orijinalinde Karagöz'ün imzasının bulunmadığını söylemesi ise dikkat çekti. Karagöz, notta yer alan PKK terör örgütü ile ilgili bilgilerin kamuoyu tarafından bilinen bilgiler olduğunu ve altına bugün de imzasını atabileceğini söyledi.

Not içeriğinde PKK'nın, Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu isimleri yazılı kişiler tarafından kurulduğu bölümle ilgili olarak da "Şimdiki aklım olsa asla imzalamazdım." diye konuştu.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında, Eğirdir’de görevli Kurmay Albay Ceyhan Karagöz, tanık olarak ifadesine başvurulmak üzere tanık kürsüsüne alındı. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, "12 Aralık 1994 tarihinde PKK terör örgütü ile ilgili ders notu kaleme almışsınız. Bu ders notunun hazırlanması ve içeriğine ilişkin bildiklerinizi bize anlatın." dedi.

Ders notu içeriklerini kendisinin hazırlamadığını belirten Karagöz, "Ya önceden hazır olan ya da astlarım tarafından hazırlanan notlardı bunlar. PKK ile mücadele konusunda personeli bilgilendirme amaçlı nottur. Okullarda Milli Güvenlik dersi veren personel'i bilgilendirme amaçlı mıydı tam hatırlamıyorum ama hem personel hem de öğrencileri bilgilendirme amaçlıydı." ifadesinde bulundu. Not içeriğinde PKK terör örgütü ile alakalı bilgilerin, kamuoyuna mal olmuş gerçek bilgiler olduğunu belirten Karagöz, bugün de olsa bu bilgilerin altına imza atabileceğini söyledi.

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese'nin, notta PKK kurucuları arasında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in de aralarında bulunduğu bazı isimlerin sıralandığını belirten Karagöz, "Bu neden le de şimdiki aklım olsa böyle bir belgeyi asla imzalamazdım." şeklinde konuştu.

Ders notlarının Gaziantep’te İstihbarat Şube Müdürü olduğu dönemde hazırlandığını belirten Karagöz, "Bir proje subayı tarafından hazırlanmış olabilir. Birimim komutanı olduğun için bana imzalatılmıştır. 1994 yılından bu yana elimden 26 bin evrak geçmiştir. İçeriğini tam olarak hatırlamıyorum.” ifadelerini kullandı. Savcı Nihat Taşkın, 'PKK Terör Örgütü hakkında ders notu'nun, tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ten ele geçirilen 'Fabrikatör' adlı belgenin incelenmesi sırasında belge içinde bulunduğunu söyledi.

Taşkın, yapılan araştırma sonucu bu ders notu yazısının dava sanıklarından Ümit Oğuztan tarafından hazırlandığının belirlendiğini anlattı.Bu sırada itiraz eden Doğu Perinçek, “Savcı, tanığa böyle imzalı bir belge varmış gibi soru soruyor, tanık da öyle cevap veriyor. Kendisi hatırlamadığını söyledi. Genelkurmay’dan gelen cevap yazısında bu belgenin altında Karagöz’ün imzası da yok. Tanık yönlendiriyor." diye konuştu .