Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Elazığ'da

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ''Sanayi üretim artışı yüzde 2,7'ler civarında olmasına rağmen Haziran ayı itibariyle enerji üretiminde yüzde 9,2'lerde ve madencilik sektörü itibariyle de yüzde 4,6'larda bir büyüme sağladık. Yani enerji sektörü, Türkiye'nin ortalama sanayi üretim artışından daha hızlı bir artış sağladı'' dedi.

Erzincan'dan özel uçakla Elazığ'a gelen Bakan Yıldız'ı, havaalanında Vali Muammer Erol, AK Parti Milletvekilleri Zülfü Demirbağ, Şuay Alpay, Faruk Septioğlu ve Sermin Balık ile öteki yetkililer karşıladı.

Elazığ Valiliği'ne geçen Yıldız, ziyaret defterini imzaladı. Bakan Yıldız, Elazığ'da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Türkiye ve Elazığ'a, bulundukları komisyonlar aracılığıyla katkıda bulunan Elazığ milletvekillerine teşekkür eden Yıldız, Elazığ'ın tükettiğinden daha fazlasını üretmeye gayret eden ve bu konuda belli sektörlerde başarı sağlamış bir il olduğunu vurguladı.

Kentin en Son açıklanan sanayi üretim artışı endekslerine bakıldığında, Türkiye'nin ortalama enerji büyüme hızından daha fazla büyüyen, neredeyse geçen yıla göre yüzde 10'lar civarında elektrik tüketimi artan bir il olduğunu belirten Yılmaz, bu durumun hem sanayileşme hem de Elazığlıların refah seviyesiyle çok alakalı olduğunu ifade etti.

Bakan Yıldız, şöyle konuştu:

''Bildiğiniz gibi sanayi üretim artışı yüzde 2,7'ler civarında olmasına rağmen Haziran ayı itibariyle enerji üretiminde yüzde 9,2'lerde ve madencilik sektörü itibariyle de yüzde 4,6'larda bir büyüme sağladık. Yani enerji sektörü, Türkiye'nin ortalama sanayi üretim artışından daha hızlı bir artış sağladı. Bu da bizim enerji tüketimimizin de aynı zamanda artmış olduğunu gösteriyor. 10 yıl öncesine göre hamdolsun hükümetlerimizle beraber bu ivmeyi birçok alanda, birçok sektörde de görmüş oluyoruz.''

Bir gazetecinin, ''Hakkari'den yaralı askerin memleketine otobüsle gönderildiği'' iddialarını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Yıldız, ''Onunla ilgili Bakanımız açıklamalarını yapıyor arkadaşlar'' dedi.

Başka bir gazetecinin ''Vatandaşların elektrik kesintilerinden dolayı ciddi sıkıntıları var'' ifadeleri üzerine de Yıldız, elektrik tüketimini ve dolayısıyla elektrik üretimini arttırırken aynı zamanda kaliteli şekilde hizmet verilmesini sağlamaları gerektiğini kaydetti.

Bakan Yıldız, ''Rakamlara baktım. Şunu da gösteriyor; Elazığ, bir önceki yıla oranla Türkiye ortalamasından daha fazla elektrik kullanmış. Bu bir anlamda sevindirici bir gelişme. Bu, daha çok sanayileşme, daha çok meskenlerimizde enerjiden daha fazla yararlanıldığı anlamına geliyor. Ama burada daha kaliteli şekilde hizmet verilmesi lazım'' diye konuştu.

Vali Muammer Erol, ziyaretin anısına Bakan Yıldız'a Elazığ yöresine ait halı hediye etti. Bakan Yıldız, daha Sonra AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

-Siyasi istikrarın önemine dikkati çekti-

AK Parti Genel Merkezi'nin yaptığı program kapsamında illerde temaslarda bulunduklarını, Elazığ ile 55. şehri bitirmiş olacaklarını anlatan Yıldız, AK Parti'ye oy vermese bile birçok kişinin, ülkenin AK Parti tarafından yönetilmesi düşüncesinde olduğunu ifade ederek, ''Bu ülkenin idaresine konan iradenin AK Parti tarafından yürütülmesiyle alakalı uzlaşı, gerçekten şu anda yüzde 76'lara yaklaştı. Arkadaşlar, bu, doğru yaptıkça güçlenen, güçlendikçe daha çok doğru yapma kabiliyet ve kapasitesine ulaşan sizlerle oluyor. Teşkilat mensuplarımızla beraber oluyor. Biz herhangi bir kriz çıkartılmaya çalışıldığında 'Allah'ın izniyle halkımıza ve teşkilatımıza güveniyoruz' diyoruz. Bu ezbere söylenmiş bir cümle değil'' diye konuştu.

Bakan Yıldız, şunları kaydetti:

''Yaklaşan yerel seçimlerde yine yalnızca merkezi hükümette değil aynı zamanda yerel yönetimlerde de bu siyasi istikrarın devamından yana olduğumuzu hep beraber gösterebiliyor olmamız lazım. Bunu, Türkiye'ye ve tüm bölgeye hep beraber gösterebiliyor olmamız lazım. Türkiye'nin daha güçlü olması lazım ki bizim dışımızdaki siyasi istikrarsızlıklara karşı koyabilecek yapısı her zaman bulunsun. Bu, yalnızca Türkiye'nin, Türk insanın meselesi değil.''

Bakan Yıldız, AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinin ardından sokakta vatandaşlarla selamlaştı. Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği Elazığ Şubesini ziyaret eden Yıldız, daha Sonra Elazığ Belediyesi'ne geçti. Yıldız, burada yaptığı konuşmada, Elazığ'ı, şehrin iyiliği ve gelişmesi için tüm kesimlerin ortak noktada buluşabildiği şanslı illerden biri olarak gördüğünü söyledi.

Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Bakan Yıldız'a, Elazığ yöresine ait ''8 köşe şapka'', yemeni ve halı hediye etti. Yıldız, Elazığ Belediyesi'nde enerji sektörüne bağlı ve ilgili tüm kurum ve kuruluşların katılımıyla gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na katıldı.

Toplantı basına kapalı gerçekleşti.

Kaynak: AA