Kılıçdaroğlu'na 'Çapsız' cevabı: 'Senin gramın ne? Çapın Ne?'

Başbakan Erdoğan, AK Parti Ankara İl Başkanlığı'nın düzenlediği iftar yemeğinde konuşurken CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na sert çıktı.

Kılıçdaroğlu'na 'Çapsız' cevabı: 'Senin gramın ne? Çapın Ne?'
CHP 'yi Esad 'ı savunmakla suçlayan Erdoğan, Kılıçdaroğlu 'nun Dışişleri Bakanı Davutoğlu 'na yönelik söylediği “Çapsız” sözlerine de yanıt verdi. Erdoğan Kılıçdaroğlu 'na seslenerek “Sen hiç aynaya baktın mı? Senin gramın ne, çapın ne? Şunun ölçünü bir ver de görelim” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu 'nu “Esad 'ın avukatı” olmakla suçlayan Erdoğan şunlar kaydetti.

“SURİYE 'DE BAAS PARTİSİ, TÜRKİYE 'DE HALK PARTİSİ”


Suriye konusunda Son derece ilkeli, tutarlı, sağduyulu bir politika izlediklerini ve izlemeye devam edeceklerini belirten Erdoğan, Son günlerde CHP başta olmak üzere bazı çevrelerden Suriye politikasına yöneltilen eleştirilerin Türkiye aleyhtarı uluslararası bir kampanyanın yan ürünü olmaktan öteye gitmediğini savundu. Erdoğan, şöyle devam etti: “Merak ediyorum, acaba Bu Kılıçdaroğlu ne zamandan beri Esed 'in avukatlığına soyundu? Suriyede Baas Partisi, Türkiye 'de Halk Partisi; olay bu. Dikkat edin ABD 'deki bazı gazetelerin, İsrail 'deki bazı çevrelerin, Türkiye 'deki muhalefet odaklarının aynı dili, argümanları, tezleri ortakça dile getirdiklerini görürsünüz.”

“SENİN GRAMIN NE, ÇAPIN NE?”


Kılıçdaroğlu 'nun kullandığı üslubu kullanmayacağını belirten Erdoğan, “Kendi ülkesine, kendi ülkesinin Dışişleri Bakanına, kendi ülkesinin dış politikasına karşı bu kadar seviyesiz, bu kadar edep, adap dışı bir dil kullanan CHP Genel Başkanını ben milletimin takdirine havale ediyorum. Çıkmış CHP Genel Başkanı, 'cumhuriyet tarihinde ben bu kadar çapsız Dışişleri Bakanı görmedim ' diyor. Sayın Kılıçdaroğlu, sen hiç aynaya baktın mı? Ya senin gramın ne, çapın ne? Şunun ölçünü bir ver de görelim. Daha dur bakalım, dün bir, bugün iki. Yanına topladığın o yandaşlarınla veya bir kısım yandaş medyayla bir yere varacağını mı zannediyorsun? Bir kasetin getirdiği bir genel başkansın. Bir CD çıkmamış olsaydı şimdi meydanda yoktun” diye konuştu.

CHP ve Kılıçdaroğlu 'nun Suriye politikasını eleştiren Erdoğan, “Hiçbir birikimi yok. Bırakın diplomasinin dilini, daha nezaketin diline bile hakim değil. Terör meselesinde BDP 'nin kuyruğuna takılan, BDP 'nin nifak diline teslim olan CHP, Suriye konusunda da Baas rejiminin kuyruğuna takılıyor, Baas rejiminin dilini kullanıyor. Biz CHP 'nin de, ona malzeme taşıyan çevrelerin de bu oyunlarına kulak asmayacağız. Suriye 'de barışı, istikrarı, toprak bütünlüğünü savunmaya devam edeceğiz. Her türlü gelişmeyi dikkatle izliyoruz, ve gerekin anında yapıyoruz” dedi.

BEYAZ GAZETE