Dini Yayın Satışı Yapan İş Yerleri Yaz Kuran Kurslarına Duacı

Manevi duyguların yoğunlaştığı Ramazan ayında dini içerikli yayınlar ve Kur'an-ı Kerim satışlarının yoğunlaşmasını umduklarını belirten Miraç Hac ve Umre Malzemeleri Mağazası yetkilisi Yunus Barut Ramazan ayının satışları neredeyse hiç etkilemediğini söyledi.

Dini Yayın Satışı Yapan İş Yerleri Yaz Kuran Kurslarına Duacı
Çorlu'da Belediye binası altında yer alan işyerinde hac ve umre malzemeleri ile dini yayınlar satışı gerçekleştiren Yunus Barut ve yaz dönemlerinde açılan Kur'an kursları da olmasa Kur'an-ı Kerim ve dini yayın satışlarının neredeyse duracağını belirtti.

Ailelerini ekseriyetle yaz dönemi Kur'an kurslarına katılan çocukları için Kur'an-ı Kerim ve dini kitaplar aldıklarını belirten Yunus Barut: “Yaz kursları da olmasa satışlarımız duracak. Ramazan ayı olmasına karşın satışlarda herhangi bir değişiklik olmadı. Yetişkinler Kur'an-ı Kerim'i öğrenmektense Türkçesiyle, Türkçe okunuşuyla ilgileniyorlar. Öğrenme kavramını hayatlarından çıkarmışlar. Caiz olmadığını dile getirmemize karşın ‘olsun’ diyorlar ve Türkçe okunuşunu istiyorlar. Ancak biz Türkçe okunuşunu satmıyoruz. Buna karşın bazı cami imamları kendi görevleri dışında böyle işlere kalkışıyorlar ve Kur'an-ı Kerim'in Türkçesini de satıyorlar. Caiz olmadığı halde bunu yapıyorlar” dedi .
Kaynak: İHA