Milletvekili Ali Ercoşkun Cezaevi’ni Ziyaret Etti

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, İl Başkanı Ömer Sayın ve İlçe Başkanı Erol Özak’la birlikte hiçbir mahkumun bulunmadığı yarı açık ve kapalı cezaevini ziyaret etti.

Milletvekili Ali Ercoşkun Cezaevi’ni Ziyaret Etti
Ercoşkun ve beraberindekiler, Cezaevi Müdürü Mehmet Sürgün’den bilgiler aldı. Ardından basın mensuplarına bilgiler veren Ercoşkun, yeni adliye binasının ihale çalışmalarının en kısa sürede başlayacağını belirterek, yeni adliye sarayının Bolu’ya yakışır bir yapı olacağını sözlerine ekledi. Yarı Açık ve Kapalı Cezaevinde bulunan 130 mahkum, yapımı Sona eren ve faaliyete başlayan T Tipi Cezaevine taşındı. Şunda Sonradan gelen mahkumlarla toplam 400 mahkumun bulunduğu T Tipi Cezaevi ile ilgili bilgiler veren Ercoşkun, “1944 yılından bu yana hizmet eden gerek Bolu içinden, gerekse Bolu dışından birçok kişinin anılarının, hatıralarının olduğu cezaevi şuanda boş durumda. Komando Tugayı’nın yanında bulunan F Tipi cezaevinin yanına T Tipi Cezaevi yapımı yaklaşık iki yıldır devam ediyordu. Son sistem, göz taramasına kadar faaliyette olan T Tipi Cezaevi geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Ankara’da Adalet Bakanlığı’nı da ziyaret ettik. Artık her şeyimizle hazır olduğumuzu ve bir an önce yeni adalet sarayının ihale edilerek inşaatının başlaması noktasında gerekli adımların atılması isteğimizi belirttik. İnşallah önümüzdeki günlerde Bolumuz, Bolu’ya yakışan, Son sistem, modern bir adliye sarayına kavuşmuş olacak” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın da yeni yapılacak adliye sarayı ile ilgili şunları söyledi; “Yeni adliye sarayı, bizim adliye sarayımızın şimdiki kapasitesinin belki on katından da fazla. İlerisi için bir öngörüde bulunmak zor. Ama gerçekten Bolumuza yakışan, adalet mensuplarımızın ve vatandaşlarımızın çok rahatlıkla girip çıkabilecekleri, en güzel hizmeti en güzel fiziki ortamda alabilecekleri bir adliye sarayı olacak.”
Kaynak: İHA