Gurbetten Sılaya Uzanan El Yıldızeli’nde

Sivaslılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği ‘Gurbetten sılaya uzanan el’ projesi kapsamında Sivas ili ve ilçelerine 200'er adet gıda kumanyası yardımında bulundu.

Gurbetten Sılaya Uzanan El Yıldızeli’nde
Kampanya çerçevesince hafta sonu Yıldızeli'ni ziyaret eden dernek yöneticileri, yardım paketlerini Belediye Başkanı Selim Baş ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Dilfiruz Tanrıverdioğlu Çakar'a teslim etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Dernek Başkanı Abdurrahman Yeşilyurt, "Sivaslılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Gurbetten Sılaya Uzanan El Projesi kapsamında ilimize ve ilçemize 200'er adet ilçelere kaymakamlıklara teslim ettik. Ayrıca Sivas merkeze 500 adet gıda paketi bunun yanı sıra iftar çadırında bin iki yüz kişilik yemek programı düzenleyeceğiz. Bu projedeki amacımız İstanbul'da yaşayan Sivaslı dernek yöneticileri birlik ve beraberlik ayı olan Ramazan ayını hemşerilerimiz ile birlikte tatlı bir hale getirmek. 20 kişilik yönetim kurulu üyemizle birlikte ilimizi ve ilçelerimizi tek tek ziyaret ederek yardım paketlerini yerinde teslim ettik. Önümüzdeki yıllarda inşallah daha kapsamlı ve farklı etkinliklerle birlikte olmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı. Yardım kampanyası hakkında konuşan Belediye Başkanı Selim Baş, "Birlik ve beraberliğin en üst dizeye çıktığı bu Ramazan ayında sıladaki hemşerilerini unutmayan değerli dernek yöneticilerimize bu anlamlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Elimize ulaşan bu paketleri ihtiyaç sahiplerine kısa sürede ulaştıracağız" dedi.

Yardım kampanyası hakkında bilgi veren dernek üyeleri diğer ilçelere gitmek üzere Yıldızeli'nden ayrıldı .
Kaynak: İHA