Anamur’da Orman Yangını Kontrol Altına Alınamadı

İçel'in Anamur ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ederken, şu ana kadar yaklaşık 100 hektar orman yanarak zarar gördü.

Anamur’da Orman Yangını Kontrol Altına Alınamadı
Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Ovabaşı köyü mezarlığındaki ağaçlık bölgede başlayan yangın ormanlık alana sıçradı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yangın ormanlık alana yayıldı. Ovacık köyünün köy mezarlığı, bahçeler ve telefon hatlarının zarar gördüğü yangında Ayşe Şimşek’e ait ev yanarak tamamen kullanılamaz hale geldi.

Rüzgarın etkisiyle ormanlık alana yayılan yangını söndürme çalışmaları Anamur Orman İşletmesi Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra çevre ilçelerden de takviye ekiplerin gönderildiği yangına, 30’un üzerinde arazöz, 2 su tankı, 2 helikopter, 1 yangın söndürme uçağı ve 200 civarında personel ile yangını söndürme işlemi devam ediyor.

Tamamen yanarak oturulmaz hale gelen Ayşe Şimşek’in oğlu Mehmet Şimşek, annesi ve kız kardeşinin yangından canlarının zor kurtardıklarını ancak 50 civarında küçükbaş hayvanlarının ürkerek etrafa kaçtıklarını söyledi.

Kaynak: İHA