Dortmund Kentindeki Hayatını Kaybeden 1'i Kız 3 Çocuğun Adana'daki Evlerinde Yas Var

Almanya'nın Dortmund kentindeki evlerinde çıkan yangında hayatını kaybeden 1'i kız 3 çocuğun Adana'daki evlerinde yas var.

Taziye çadırının kurulduğu merkez Seyhan ilçesindeki evde gazetecilere açıklama yapan, ölen çocukların amcası Ali Tüfekçi, ağabeyinin 3 yıl önce eşinin ölümünün ardından çocuklarının üvey anne tarafından büyütülmemesi için evlenmediğini söyledi.

Muharrem Tüfekçi'nin 3 yıldır çocuklarına tek başına baktığını belirten Ali Tüfekçi, gözyaşlarını tutamayarak, ''Yeni açacağı iş yerini işletebilmek için ve çocuklarının daha iyi yetişmesi için eğitim hayatlarına Türkiye'de devam etmelerine karar verdik. Yeğenlerim bu yangında ölmeselerdi 3 gün sonra Adana'da olacaklardı'' dedi.

Yangın haberini internetten öğrendiğini, olayı duyar duymaz ağabeyini aradığını ancak uzun süre ağabeyinden haber alamadığını ifade eden Tüfekçi, 3 çocuğunu kaybeden ağabeyinin şu an akrabalarının yanında kaldığını, psikolojik destek aldığını, ağabeyinin telefonda konuşmakta zorlandığını söyledi.

Ölen yeğenlerinin cenazelerinin Almanya'daki otopsinin ardından Türkiye'de toprağa verileceğini belirten Ali Tüfekçi, gazetelerde çıkan bazı haberlerin kendilerini incittiğini ve acılarını artırdığını kaydederek, ''Yeğenlerimin ölümünün ardından bazı haberler yapıldı ve ağabeyim Muharrem sanki çocuklarını kendisi öldürmüş gibi yazılar yazıldı. Bu haberler olay daha aydınlığa kavuşmamışken yapıldı. Halbuki kardeşim şu anda psikolojik destek alıyor ve telefonda dahi konuşamıyor. 'Allah'ım bari biri yaşasaydı da acım hafifleseydi' diye konuşan bir insan nasıl olur da 3 evladını birden öldürür'' diye konuştu.

Almanya'nın Dortmund kentinde, Tüfekçi ailesinin çok katlı bir binanın giriş katındaki evlerinde yangın çıkmış, yangından sonra 4 yaşındaki Mustafa ile 12 yaşındaki ablası Dilan'ın cesetleri bulunmuş, 10 yaşındaki Mehmet ise hastanede hayatını kaybetmişti. Polis, otopsiden sonra yaptığı açıklamada, 3 çocuğun da önceden şiddete maruz kaldığını, Mustafa ve Dilan'ın yangın çıkmadan önce hayatlarını kaybettiğini bildirmişti. Bir süredir baba Muharrem Tüfekçi'yle birlikte yaşayan 30 yaşındaki kadın, çocukları öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

Muhabir: Ömer Yıldız / Aycan Demirel

Yayıncı: Hande Cankar
Kaynak: AA