THK Gazetecileri Uçurdu

Eskişehir'in İnönü ilçesindeki THK İnönü Havacılık Eğitim Merkezi'nde düzenlenen tanıtım organizasyonuna katılan gazeteciler, yamaç paraşütü ve planörle uçtu.

THK Gazetecileri Uçurdu
Hava sporları eğitimi verilen THK İnönü Havacılık Eğitim Merkezi'nde tanıtım programı düzenlendi.

Tanıtıma katılan Eskişehir’deki basın mensuplarına tesislerde verilen paraşüt, yamaç paraşütü, yelken kanat, planör gibi hava sporları hakkında THK Havacılık Eğitim Merkezi Başkanı Hakan Ersoy tarafından bilgi verildi.

Ersoy, bin 200 dönümlük bir alanda eğitimlerin verildiğini belirterek, "Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla ve ‘İstikbal göklerdedir sözüyle’ 1936 yılında kuruldu" dedi.

Eğitimlerin bir hafta ile bir ay arasında sürdüğünü ifade eden Ersoy, "Bu eğitimler esnasında öğrencilerimiz merkezimizde kalmaktadır. Yeme içme ve eğitim ihtiyaçları, THK Genel Başkanlığı'nca karşılanmaktadır. Gençlerimize havacılığı sevdirmeyi hedefliyoruz. Her yıl özellikle mayıs ayından itibaren yaz aylarında yoğun bir şekilde ağırladığımız öğrencilerimize havacılığı sevdirmek ve yaygınlaştırmanın yanı sıra kardeşlik ve paylaşma duygusuyla öz güveni bu tesislerde vermekteyiz" diye konuştu.

Ersoy, merkezde 76 yıldır ücretsiz olarak uçuş eğitimlerinin verildiğini sözlerine ekledi. Tanıtımın ardından programa katılan gazeteciler, eğitmenler gözetiminde yamaç paraşütü ve planörlerle İnönü semalarında gezdi. Bu arada, THY Havacılık Eğitim Merkezi'nde özel lazerle hazırlanan ve ATA adı verilen model uçaklar vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılıyor .
Kaynak: İHA