İssad'dan, Şehit ve Gazi Ailelerine İftar Yemeği

İskenderun Sanayici ve İş Adamları Derneği (İSSAD) üyeleri, vatanın bölünmez bütünlüğü için canını feda eden şehitlerin aileleri ile gazilere iftar daveti erdi.

Yelken Kulübünde düzenlenen iftar yemeğine şehit ile gazi ailelerinin yanı sıra; AK Parti Hatay milletvekili Orhan Karasayar, MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, İskenderun Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Fevzi Mercanoğlu, rütbeli subayların yanı sıra, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

İskenderun Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, iftar sonrası şehit ve gaziler için dua ederken, şehit ailelerinin duygu dolu anlar yaşadıkları gözlendi.

İftar yemeğini düzenleyen İSİAD Başkanı Recep Atakaş, “Şehit ve gazi aileleri için iftar yemeği düzenlemenin manevi hazını yaşıyoruz. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğruna seve seve canını feda etmiş veya gazi olmuş değerli yiğitlerimizin anne baba, eş ve yakınları ile bu iftar yemeğinde bir araya gelerek biraz olsun sizlerin acılarını paylaşmak, şehitlerimizi rahmetle yaad etmek bizlerin size ve şehitlerimize olan borcumuzdur. Sizler mübarek insanlarsınız. Evlat acısı, eş acısı, baba acısı kısacası en yakın acı sizlerin yüreğini ateş gibi kavurmaktadır. Bunları biliyoruz ve bizlerde sizin bu acılarınızı yüreğimizde hissediyoruz” dedi.

Ateş düştüğü yeri yakar diye bir atasözü olduğunu hatırlatan Atakaş, “Ancak bu ateş 74 milyonluk Türk milletinin de yüreğini dağlamaktadır. Siziler evlatlarınızı ve en yakınlarınızı kaybettiniz ve isyan etmediniz vatan sağ olsun dediniz. Bunlar sizin inancınızın göstergesidir. Sabırla başınız dik olarak hayatınıza devam ettiniz” dedi

Şehitliğin peygamberlik makamından sonra gelen en yüksek makam olduğunu hatırlatan Atakaş, sözlerine şöyle devam etti: “Bizler işadamları olarak şehit anne ve babalarının acılarını paylaşıyoruz ve iftar yemeğinde sizlerle birlikte olmak istedik. Başta devletimiz olmak üzere büyük Türk milleti şehit ve gazilerini hiçbir zaman unutmamıştır. Sonsuza kadar da unutmayacaktır. Ramazan ayları, dini duyguların sosyal dayanışma ve kaynaşmaların yardımlaşmanın birlik ve beraberliklerin en yoğun yaşandığı, kutsal günlerdir. Bu vesile ile Ramazan ayının ülkemize ve dünyaya barış ve huzur getirmesini diliyorum. Ülkemize barış ve huzur gelsin ki hiçbir ananın yüreği yanmasın” dedi.

Kaynak: İHA