Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Siirtte Ev Ziyaretlerinde Bulundu

Siirt’te bir dizi incelemede bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı M.Mehdi Eker, ev ve taziye ziyaretlerinde bulundu.

Siirt’te öğleden sonra gelen Gıda, Tarım ve hayvancılık bakanı Siirt valiliği ve Ak Parti il teşkilatı toplantıları ardından AK Parti İl Başkanlığının Alyans Düğün Salonunda düzenlediği iftar yemeğine katılan Bakan Eker, daha sonra Yeni Mahalle Camii'nde teravih namazını kıldı.

Bakan Eker, teravih namazından sonra, Bağtepe Mahallesine geçerek, Gaziantep’te faaliyet gösteren Beşler Un Fabrikası sahibi iş adamı Mustafa Çakmak’ın vefat eden bir yakının taziyesine gitti. Bakan Eker, iş adamı Mustafa Çakmak ve diğer yakınlarına başsağlığı diledi.

Bakan Eker, son olarak Doğan Mahallesine geçerek, 48 yaşlarında Ayfer Güleryüz adlı vatandaşın evini ziyaret etti. Kendisi dul, bir kızı da boşanmış olan, 3 çocuk sahibi Güleryüz, sorunlarını Bakan Ekere anlattı. Güleryüz Bakan Eker’den ev kirası ve askerde iken ameliyat olan oğluna yardım edilmesini istedi. Bakan Eker, Vali Musa Çolak’tan, Güleryüz’e yardımcı olunmasını istedi.

Burada Siirt’in tek bayan muhtarı olan Veysel Karani Mahallesi Muhtarı Hacer Çıtakla da bir süre sohbet etti. Bakan Eker, bayanların muhtar olmalarından yana olduğunu ve daha iyi hizmet vereceklerine inandığını belirtti.

Bakan Eker’in incelemelerine Vali Musa Çolak, AK Parti milletvekilleri Afif Demirkıran ve Osman Ören, AK Parti İl Başkanı Ali İlbaş ve diğer yetkililerle partililer eşlik etti.

Halkla temasını basına kapalı olarak Güres Caddesinde sürdürecek olan Bakan Eker, geceyi Siirt’te geçirdikten sonra buradan Şırnak'a geçecek .
Kaynak: İHA